Ronde aardbeienslof

13 maart 2023

Ronde aardbeienslof

Ik begon een paar jaar geleden met het maken van desserts en die deelde ik dan ook op mijn Instagram, maar na een tijdje ben ik daarmee gestopt en ben ik volledig gaan koken.

Toch heb ik de draad een tijdje terug weer opgepakt en nu maak ik eigenlijk weer best veel taarten/cakes en andere desserts. Ik ben namelijk ook gewoon een toetjesmens, dus het zou gek zijn als ik daar zomaar mee stop.

Het recept voor een “ronde slof” stond al een tijdje klaar en die wilde ik voor Pasen gaan maken. Toen ik van Tala cooking een pakket opgestuurd kreeg met een ronde bakvorm daarin, dacht ik gelijk: dit moest zo zijn. Ik heb hem gelijk gebruikt en daar kwam deze geweldige taart uit.

Duur: 50 minuten – 1 uur

1 ronde taart

Ingrediënten

Voor het deeg:

• 250 gr bloem

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

• 1 ei

• 3 theelepels citroensap

• Snuf zout

• 1 zakje bakpoeder

• 180 gr boter

Voor de topping:

• 1 doos aardbeien

• 150 ml slagroom

• 1/2 zakje amandelspijs

• 1 ei

• 1 zakje klopfix

• 3 eetlepels kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• +- 7 bastognekoekjes

• 1 zakje banketbakkersroom AH (hoort scheut melk bij)

Ik gebruikte hiervoor de quichevorm van @talacooking.nl. Deze onderkant zit helemaal los, dus je kunt de taart er gemakkelijk uithalen wanneer hij uit de oven komt. Ideaal!

Ik gebruikte een simpele banketbakkersroom van AH, maar deze kun je natuurlijk ook zelf maken!

Bereiding

• Meng voor het deeg al die ingrediënten met de hand, totdat er een deegbal ontstaat. Pak dit even in met wat vershoudfolie en laat het ongeveer een half uur tot 1 uur uur in de koelkast liggen.

• Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg een beetje uit. Bak de ronde bakvorm/quichevorm en verdeel het deeg over de vorm. Druk alles goed aan en zorg dat het niet te dik wordt. Je houdt wat deeg over dus.

• Meng de amandelspijs met het ei en de citroensap in een bakje. Doe dit met de hand. Schep dit mengsel in de ronde vorm, maar zorg dat het niet tegen de zijkanten komt. Zet de bodem nu voor 23-25 minuten in de oven op 180 graden.

• Haal de taart gelijk uit de vorm als hij uit de oven komt en laat afkoelen en hard worden.

• Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking. Schep dit op de taart.

• Maal de bastognekoekjes fijn in een foodprocessor en verdeel dit mengsel over de banketbakkersroom.

• Snijd alle aardbeien in dunne plakjes. Leg ze allemaal naast elkaar in een rondje op de room en bastogne.

• Meng de slagroom met de suiker, klopfix en vanille aroma en klop dit helemaal stijf. Maak met een spuitzak mooie toefjes of 1 mooi toefje op de taart.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies