Romige tagiatelle met gepaneerde mosselen

24 augustus 2021

Romige tagiatelle met gepaneerde mosselen

Eindelijk weer eens mijn favoriete soort recept: pasta!
Het leuke aan pasta is dat je er eindeloos mee kan variƫren en dat doe ik dan ook graag.
Aangezien we nu midden in het mosselseizoen zitten, wilde ik weer eens een recept maken met mosselen, want dat valt eigenlijk nooit tegen. Ik hoop stiekem ook dat het mosselseizoen nog even langer duurt, want ik ben nog zoveel meer van plan om te maken.
Het is een romige tagiatelle geworden met gepaneerde mosselen. Niet al te moeilijk, maar wel onwijs lekker.
3 personen
Ingrediƫnten
  • Tagiatelle (hoeveelheid die je zelf oplust)
  • 3/4 flesje kookroom
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 1 bakje kastanje champignons
  • +- 500 gr gekookte mosselen (ik kocht ze al gekookt bij Viswinkel. Zelf koken kan ook)
  • Paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 bakje cherrytomaten
  • Peterselie
  • 1 gele ui
  • 1 teen knoflook
  • Geraspte kaas *
Bereiding
  • Kluts de eieren in een kom en vul een andere kom met paneermeel. Haal de mosselen een voor een eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Snijd de champignons in plakjes en de tomaatjes in tweeĆ«n.
  • Kook de tagiatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met olijfolie. Voeg de champignons en tomaatjes toe en roer goed door.
  • Schenk nu de kookroom erbij met flink wat Italiaanse kruiden.
  • Voeg na 2 minuten de tagiatelle toe en roer alles weer goed door. Nu mag er nog wat peper, zout en nog een beetje Italiaanse kruiden in de pan.
  • Bak ondertussen in een andere pan met flink wat olijfolie (goed heet laten worden) de gepaneerde mosselen. Wanneer ze lekker krokant en wat dronkerder worden, zijn ze goed.
  • Schep de pasta en mosselen op je bord en garneer met wat peterselie en eventueel wat geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Cappuccino cheesecake in glas
Fish and chips tacoā€™s
Eiwitrijke broodjes tonijnsalade
Witte chocolade cheesecake met mango gelei
Cookies