Romige rode pesto gnocchi

19 februari 2022

Romige rode pesto gnocchi

Een van m’n favoriete pasta soorten: gnocchi!

En dan natuurlijk wel in een super romige saus, met méga veel smaak, als deze. Ik kan zo gelukkig van zo’n bordje worden.

Alhoewel er door iedereen super veel groene pesto gegeten wordt, maakte ik nu eens een pasta met zelfgemaakte rode pesto. Ik ben gek op zongedroogde tomaat en de rest van de ingrediënten ervoor, dus dat zat eigenlijk meteen goed.

Dit recept is ook gelijk de eerste die een filmpje bevat!!

Ik krijg zo vaak de vraag of ik filmpjes wil maken van de bereiding. In eerste instantie dacht ik, hier ga ik écht niet aan beginnen, maar toch heb ik tiktok toegevoegd (nee ik had dit niet) en ben gaan rondneuzen hoe zoiets nou werkt. Het is m’n eerste filmpje, dus hang me er niet aan op als er iets fout of onproffesioneel is.

Er zullen er meer volgen, die hopelijk steeds beter worden en waar jullie denk ik echt iets aan zullen hebben.

2 personen

Ingrediënten

• +- 500 gr gnocchi

• 100 gr spinazie

• 1/2 chorizo worst

• 1/2 gele ui

• 150 ml kookzuivel

• Parmezaanse kaas

• +- 8 trostomaatjes

Voor de pesto

• 8 zongedroogde tomaatjes

• 1 groot teentje knoflook

• 1/2 gele ui

• 2 eetlepels pijnboompitten

• Grote scheut olijfolie

• Peper en zout

• 6 basilicumblaadjes

• 1 eetlepel geraspte kaas poeder

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn.

• Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender of foodprocessor en maal helemaal fijn totdat er een romige pesto ontstaat.

• Snijd de chorizo in partjes.

• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en voeg de gnocchi toe. Bak deze zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze af en houd deze even apart.

• Bak de 1/2 ui en chorizo in een pan met olijfolie. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe en bak even lekker mee.

• Voeg nu de pesto toe, roer weer lekker door elkaar en schenk dan de kookroom erbij.

• Als je een lekkere romige saus hebt, voeg je de gnocchi toe en roer je het weer even door elkaar.

• Schep de pasta op je bord en garneer met wat tomaatjes en parmezaanse kaas.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies