Jaja! Hierbij weer een recept met pesto, aangezien deze gewoon goed in de smaak valt bij jullie en er veel naar wordt gevraagd.
Wanneer ik thuis met de rest van het gezin pasta pesto eet, kopen wij altijd een pot pesto in de supermarkt, maar wanneer ik hem alleen eet, probeer ik hem meestal zelf te maken. Eigenlijk ben je gek als je het niet zelf maakt, want het is echt zo klaar, super simpel en mega lekker.
Deze pasta is trouwens ook heel simpel om te maken. Ik had het niet eens door, maar binnen 20 minuten zat ik al aan tafel (de tijd die ik nam om de 100 fotoās te maken niet meegerekendš¤£š).
Ik genoot echt van iedere hap die ik nam, want oh oh oh, wat is dit recept lekker!!
2 personen
Ingrediƫnten
- Rigatoni pasta (hoeveel je zelf oplust)
- 2 eetlepels pijnboompitten + extra voor garnering
- 7 grote blaadjes basilicum
- Peper en zout
- 2 grote scheuten olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 1 grote sjalot
- +- 6 romatomaatjes
- 2 + 1 eetlepel geraspte kaas
- 200 ml kookroom
- 2 kabeljauwfilets +- 200 gr
- 8 dunne plakken ontbijtspek
Bereiding
- Maal de basilicumblaadjes, 2 eetlepels geraspte kaas, 2 eetlepels pijnboompitten, peper en zout, de helft van 1 teentje knoflook en de olijfolie fijn in een foodprocessor, totdat er een lekkere pesto ontstaat.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout en bekleed ze helemaal met de plakken spek. Leg deze in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie eronder en zet de schaal voor zoān 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Zet de laatste 5-7 minuutjes de tomaatjes bij de kabeljauw.
- Kook de pasta in een pan met water en wat zout zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet deze vervolgens af.
- Snijd de andere helft van de knoflookteen en een groot sjalotje fijn.
- Bak deze in een grote pan met wat olijfolie.
- Voeg kort daarna de pasta met de pesto toe en voeg hier ook de kookroom aan toe. Roer alles goed door elkaar. Schep de laatste lepel geraspte kaas bij de pan en blijf even lekker doorroeren.
- Schep de pasta op je bord met daarop de kabeljauwfilet en tomaatjes. Strooi eventueel nog wat kaas en pijnboompitjes erover.