Het is zondag, de zon schijnt en het wordt een hele mooie, leuke dag. Daar hoort natuurlijk een heerlijke pasta bij.
Als ik deze pasta zie, denk ik gelijk aan kerst. Misschien komt dat door het práchtige kerstbord van @bellaroba. Uit dit soort borden wil je toch al je gerechten eten??
Eigenlijk krijg ik bij coquilles ook altijd een kerstgevoel. Ik heb jarenlang in een viswinkel gewerkt en tijdens de feestdagen (als het HEEL druk was) verkochten wij super veel coquilles. Ik denk dat bijna iedereen dit als een luxe hapje ziet. Vandaar dat deze pasta perfect geschikt is voor de kerstdagen. Óf om gewoon morgenavond te eten natuurlijk. 😉
2 personen
Duur: 30 minuten
Romige pasta met coquilles en gamba’s
Ingrediënten
- Spaghetti
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotjes
- 5 cherrytomaatjes
- 100 ml witte wijn
- 2 grote eetlepels Garlan kruidenroomkaas
- 100 ml kookroom
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Snuf cayennepeper
- 2 grote takjes tijm
- 6 coquilles (Guijt & Hansen online)
- 10 gamba’s
Bereiding
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af met koud water.
- Snijd de knoflook en sjalot fijn. Bak deze met de tomaatjes (door tweeën gesneden) in een pan met wat olie.
- Schenk na een paar minuten de wijn erbij en laat alles even pruttelen. Voeg dan de kruidenroomkaas en kookroom toe.
- Voeg de paprikapoeder, peper, zout, cayennepeper en tijm (blaadjes ervan) toe. Roer goed door elkaar.
- Laat wat boter smelten in een aparte pan en bak de gamba’s en coquilles hier om en om in met wat peper en zout.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan met saus, roer heel goed door elkaar.
- Schep de pasta op je bord en garneer met gamba’s en coquilles.