Een kippensoep zoals ik ‘m nog niet kende, maar ik ga ‘m nooit meer anders maken!
Bij kippensoep denk ik altijd aan bouillon met stukjes kip en daar is absoluut niets mis mee, maar ik hou meer van een romige soep als deze.
Mijn ouders maakten deze soep en gebruikten het recept van iemand anders. Ik vond deze ook zó lekker en wilde er mijn eigen twist aan geven. Dat moest eigenlijk wel, want ik kreeg ontelbaar veel berichtjes met de vraag of ik het recept alsjebliéft wilde delen.
Deze soep vult heel erg en dat vind ik wel prettig. Na zo’n bouillon heb ik na 10 minuten weer honger… 🤣
3-4 personen
Duur: 1 uur
Romige kippensoep
Ingrediënten
- 750 gram kippendijen
- 1 grote teen knoflo0k
- 1 gele ui
- 2 vleestomaten
- 3 grote aardappelen
- 3 wortelen of 9 kleine wortelen
- 1 rode paprika
- Grote klont boter
- Peper en zout
- 1 theelepel kip kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Snuf chilipoeder
- 1 blokje kippenbouillon
- 1.2 liter water
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook, tomaten, aardappelen (eerst schillen), wortelen en paprika in kleine stukjes/fijn.
- Smelt een klont boter in een diepe pan, voeg de kippendijen (peper en zout) toe, bak even kort om en om en haal de kip weer uit de pan.
- Als je de kippendijen uit de pan gehaald hebt, kun je alle gesneden groenten in dezelfde pan bakken. Voeg hier de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilipoeder, kipkruiden water en het blokje kippenbouillon aan toe. Breng op smaak met nog wat peper en zout
- Voeg de kippendijen weer toe aan de pan en laat dit samen ongeveer 30 minuten pruttelen. Na 30 minuten haal je deze weer uit de pan en trek je deze met 2 vorken uit elkaar.
- Blend de groenten in de pan, totdat het een romige soep is. Voeg hier de kip weer aan toe en roer goed door elkaar.
- Bekijk hier de video!