Rijst met coquilles in Toscaanse saus

9 juni 2024

Rijst met coquilles in Toscaanse saus

Ja hoor. Dit is weer een favorietje van mij!!!

Alles met Toscaanse saus vind ik lekker. De saus is echt heel makkelijk te maken en de smaak is echt super. Er staan dan ook meerdere recepten met deze saus op mijn site.

Als je bij het maken van Toscaanse saus gewoon even denkt dat je in de keuken van een agriturismo in Italië staat, wordt ‘ie nóg lekkerder. Zelf heb ik dan wel last van het feit dat ik gelijk een rondreis door Toscane wil maken. Ik hoú van die regio… 😍

2 personen

Duur: 30 minuten

Rijst met coquilles in Toscaanse saus

Ingrediënten

• 250 gram rijst

• 8 coquilles (Guijt & Hansen online)

• 10 cherrytomaatjes

• +- 180-200 gr zongedroogde tomaten + 3 eetlepels olie ervan

• 200 ml kookzuivel

• Peper en zout

• 8 kastanjechampignons

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 150 ml droge witte wijn

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 eetlepels strooikaas

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit in een grote pan met olie.

• Snijd de champignons in plakjes, de cherrytomaatjes in tweeën en de zongedroogde tomaten fijn. Bak deze mee in de pan.

• Schenk de wijn erbij en laat het er heel even intrekken.

• Schenk na ongeveer 4 minuten de kookzuivel bij de pan en voeg de olie van de zongedroogde tomaten, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en nog wat peper en zout toe. Roer alles goed door en voeg dan de strooikaas toe.

• Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

• Laat een klont boter smelten in een pan. Als de boter bruin wordt, bak je de coquilles met peper en zout om en om zo’n 1,5 om 1,5 minuut.

• Maak een rondje van rijst op de borden en schenk de saus eromheen. Leg de coquilles in het midden.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies