Bij @italiasi in Volendam kun je dus handgemaakte ravioli kopen met asperge erin (ja dat is geen grap).
Ik moest en zou die proberen en dit recept was dan ook echt enorm lekker. De combinatie van alles op dit bord is magisch.
Want als je kruidenboter, coquille, spek, asperge, ravioli en noten hoort, ga je toch al gelijk huilen van geluk?
De pasta is super simpel om te maken en staat echt binnen no time op tafel.
Mocht je een andere ravioli willen gebruiken, ook geen probleem!
1 bord
Ingrediënten
• 1 pak ravioli met asperges @italiasi
• 4 groene asperges
• 4 of 5 coquilles
• 4 of 5 plakjes ontbijtspek
• Peper en zout
• Kruidenboter
• 6 cherrytomaatjes
• Handje notenmix
Bereiding
• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook deze 4 minuten.
• Rol om iedere coquille (peper en zout) een plakje spek.
• Laat een grote klont kruidenboter smelten in een pan en bak hier de coquilles om en om in.
• Snijd de noten fijn en voeg deze ook even toe aan de pan met kruidenboter, zodat ze even kort meebakken en de smaak daar ook aan komt.
• Snijd de asperges in tweeën en bak in een andere pan met wat olijfolie de asperges en tomaatjes zo’n 4 minuten. Voeg vervolgens de ravioli en nog 2 klonten kruidenboter toe. Roer alles goed door elkaar.
• Schep de ravioli op je bord en verdeel de asperges, tomaatjes en coquilles erover. Strooi de noten ook over je bord als garnering.