Quesadilla’s

27 juni 2022

Quesadilla’s

Quesadilla’s zijn voor mij toch echt een perfecte hap. Of het nou op een verjaardag, feestje of gewoon ‘s avonds voor de buis is, het is altijd goed. Én het is makkelijk op te eten. Die van mij iets minder, want m’n sokken zaten ook vol met saus, maar dat maakt niet uit.

Je kunt deze makkelijk voorbereiden wanneer je zelf niet een hele avond in de keuken wilt staan en de knoflookgeur niet in je haar en kleding wilt hebben.

Maak vooraf het gehaktmengsel alvast klaar. Dan hoef je alleen de wrap nog maar te bakken in de pan en dat duurt maar een paar minuutjes.

De quesadilla’s zijn heerlijk met deze guacamole dip en tomatensalsa, maar zonder zou ook prima kunnen. Hij heeft de dipjes niet eens nodig, zoveel smaak zit eraan.

Ingrediënten

6 quesadilla’s

• 2 grote wraps

• 300 gr kipgehakt

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• Peper en zout

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel komijnpoeder

• 1 rode paprika

• 4 roma tomaatjes

• Geraspte oude kaas

• 1 bosui

• Scheut ketjap manis

• 1 eetlepel sojasaus

• 1 eetlepel ketchup

Voor de dips

• 1 avocado

• Drukje citroensap

• Peper en zout

• Mespunt chilivlokken

• 150 gr tomatenblokjes

• 1/4 teen knoflook

• 1/4 gele ui

• 1 mespunt sambal

• Peper en zout

• Snuf gemalen koriander

• 1 theelepel oregano

• Snuf paprikapoeder

Bereiding

• Pel de avocado en prak deze helemaal fijn in een bakje. Voeg hier wat peper en zout, citroensap en chilivlokken aan toe en meng goed door elkaar.

• Snijd voor de tomatendip 1/4 van de knoflook en 1/4 van de ui fijn en doe dit in een kommetje. Voeg hier de tomatenblokjes, alle kruiden en sambal aan toe en meng weer goed door elkaar met een lepel.

• Voor het gehaktmengsel snijd je nu de rest van de knoflook en ui fijn, snijd je de paprika in kleine stukjes en de tomaatjes in drieën. Bak dit in een pan met olijfolie.

• Voeg hier het gehakt, de paprika- en komijnpoeder, peper en zout, sojasaus, ketjap manis en ketchup aan toe. Roer het goed door elkaar en bak even een tijdje.

• Laat vervolgens een grote pan warm worden en leg hier 1 wrap in. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de helft van de wrap.

• Strooi hier lekker wat kaas en een deel van een fijngesneden bosuitje over.

• Vouw de wrap nu dicht met de platte kant over het gehakt. Laat even kort zo liggen en draai hem vervolgens om. Bak hem nog even kort aan die kant en haal hem dan uit de pan (let op dat hij niet verbrand. Het gaat best snel allemaal).

• Herhaal dit met de andere wrap ook.

• Snijd de wrap in drieën en serveer hem met de avocadodip en tomatensalsa.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies