Pulled chicken nachos met oa burrata en sambasaus

14 februari 2022

Pulled chicken nachos met oa burrata en sambasaus

Het is gebeurd!!

Dé lekkerste hap van het jaar is gemaakt.

Wanneer je een middagje met vrienden op een terras zit, of ‘s avonds gezellig ergens een wijntje gaat drinken, is er naast de wijn nog iets waar je naar uitkijkt: de hapjes!

Zelf ben ik gek op de aparte hapjes op de kaart en zou ik niet snel kiezen voor bittergarnituur.

Ook moet ik eerlijk bekennen dat wanneer vrienden zeggen “zullen we nachos bestellen?”, ik meestal nee zeg. Zij bestellen het vaak wel en ik eet dan toch perongeluk die hele schaal leeg, zonder adem te halen en te kauwen. Oeps.

Zelf wilde ik weer wat hapjes maken voor vriendinenn die bij iedereen in de smaak zouden vallen. Nacho’s kwam ik bijop, maar dan niet met guacamole, roomkaas en gehakt. Daarom dit grandioze idee!

Nacho’s met pulled chicken zijn ook al een tijdje bekend, maar niet op de manier hoe ik ze heb gemaakt…

Wanneer ik sambasaus zeg, ga je waarschijnlijk kwijlen.

Wanneer ik kip in hoisin zeg, ga je waarschijnlijk watertanden.

Wanneer ik burrata zeg, begin je waarschijnlijk kippenvel te krijgen.

En wanneer ik zeg dat dit allemaal samen op een schaal uit de oven komt, ontplof je van geluk.

Ik had het in eerste instantie niet zo snel door, maar nadat ik even tijd had om te kauwen (de doritos waren er bijna allemaal uitgegeten), merkte ik dat wij als een stelletje schrokkerige kopmeeuwen met onze vingers de schaal aan het leegmaken waren.

Hierbij mijn pulled chicken nachos met onder andere pulled chicken, sambasaus en burrata.

Ik ben super benieuwd naar jullie creaties.

1 schaal

Ingrediënten

• 1 zak doritos nacho cheese

• 2 kipfilets

• 1 rode ui

• Sambasaus

• 1 jalapeno peper of 1 potje met jalapeno peper (2 eetlepels)

• 1 burrata

• 5 cherrytomaatjes

• 3 eetlepels hoisinsaus

• Peper en zout

Bereiding

• Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de kipfilets aan toe. Laat deze 15 minuten koken.

• Haal de kipfilet uit de pan en leg op een snijplank. Trek de kip met 2 vorken helemaal uit elkaar, zodat hij helemaal “gescheurd” is.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hier de pulled chicken in. Bestrooi deze met wat peper en zout en voeg de hoisinsaus toe. Roer goed door elkaar en bak dit zo’n 2-3 minuten.

• Verdeel de zak nachos over een ovenschaal en verwarm de oven voor op 180 graden.

• Snijd de rode ui in halve ringen, de tomaatjes in partjes en de peper in reepjes (komt deze uit een potje, dan hoef je er niets mee te doen). Verdeel een deel van dit alles over de nachos.

• Verdeel nu de gebakken kip over de schaal en voeg dan het overgebleven deel van de tomaatjes, ui en peper toe.

• Zet de schaal voor 10 minuten in de oven.

• Wanneer de schaal uit de oven komt, scheur je de burrata uit elkaar en verdeel je deze over de nacho’s en kip.

• Strooi nu lekker wat sambasaus over de hele schaal.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies