Preischotel met zalm

13 augustus 2023

Preischotel met zalm

Iets wat volgens mij iedereen lust en waar iedereen blij van wordt: preischotel. Je kunt deze op alle manieren maken en ik maakte hem met spekjes én zalm. Ik vond dit echt hartstikke lekker en vooral heel vullend.

Prei eet ik zelf veel te weinig eigenlijk, dus verwacht aankomende tijd iets meer recepten met prei. Het is zo lekker !!

Dit recept maakte ik een tijd geleden voor de plaatselijke krant en toen was ik écht vergeten om erbij te vermelden hoe lang en op hoeveel graden deze schotel in de oven moest. Ik heb veel berichtjes gehad, maar hoop niet dat er mensen zijn die het oven gedeelte over hebben geslagen. 🙈🙊

2 personen

Duur: 40 minuten

Preischotel

Ingrediënten

2 preien

• 1 teentje knoflook

• 200 gr zalmfilet

• 1 gele ui

• 100 gr spekjes

• 1 eetlepel kerriepoeder

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• 300 gr aardappelschijfjes

• Geraspte kaas

• 100 ml kookzuivel

• 3 eetlepels Garlan roomkaas paprika & chili

• 2 takjes tijm

• 1 ei

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en prei fijn. Bak deze met de spekjes, paprikapoeder, tijm, kerriepoeder, peper en zout in een grote pan met olijfolie.

• Verdeel de onderkant van een ovenschaal met aardappelschijfjes. Schep daarop de helft van het preimengsel.

• Snijd de zalm in dunne plakken en verdeel deze over de prei. Schep daar de rest van het preimengsel over en beleg de bovenkant met de overige aardappelschijfjes.

• Meng de kookroom met garlan, 2 eetlepels geraspte kaas, 1 ei en peper en zout. Schenk dit over de ovenschaal. Garneer alles met flink wat geraspte kaas.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schotel zo’n 30 minuten in de oven.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies