Prei-kerrie soep

3 oktober 2022

Prei-kerrie soep

Het is er weer voor: soep. De hele zomer heb ik het niet gegeten, maar tijdens de koude, saaie, regenachtige, donkere dagen, kan ik zo blij worden van een grote kom soep.

Vorig jaar ontdekte ik het maken van soep en toen heb ik iedere week een nieuwe geprobeerd. Dit jaar ga ik dit weer proberen te doen, want ik heb nog zoveel ideeën en het is zo makkelijk om te maken. En oja, wanneer je de soep een dag vooraf maakt, is hij lekkerder én dan ben je na je werk binnen 5 minuten klaar. I-de-aal!!

Bij soep moet je zelf eigenlijk blijven proeven, want iedereen vindt het op een andere manier lekker. Vooraf ik de deksel op de pan zet en er vanaf blijf, proef ik de soep een keertje of 6 voor. Strooi er wat extra kruiden bij bijvoorbeeld. Maak het jezelf lekker.

2 grote kommen

Ingrediënten

• 2 preien

• 3 theelepels kerriepoeder

• Snuf cayennepeper

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1 gele ui

• 8 takjes bieslook

• 2 teentjes knoflook

• 1 blokje groentebouillon

• 650 ml water

• Scheut kookroom of 2 eetlepels creme fraiche

• Peper en zout

• 2 eetlepels Hollandse garnalen p.p.

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in ringen.

• Laat een grote klont boter smelten in een soeppan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Bak dit ongeveer 2 minuten.

• Voeg nu de prei, cayennepeper, paprikapoeder, kerriepoeder, fijn gesneden bieslook en peper en zout toe en bak dit samen zo’n 4 minuten.

• Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Laat alles zo’n 10 minuten koken.

• Zet vervolgens het gas uit en voeg de kookroom toe. Maal alles fijn met een blender. Is de soep te dik? Voeg wat extra water toe.

• Schenk de soep in de kom en garneer het met wat Hollandse garnalen, bieslook, peterselie en eventueel nog wat kerrie- en paprikapoeder.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies