Portobello’s met risotto, coquilles en asperges

26 april 2022

Portobello’s met risotto, coquilles en asperges

Wanneer ik een recept bedenk, is het natuurlijk het leukste als alles erin zit wat ik het lekkerste vind. Waar ik dan aan denk? Ieder gerecht vol met champignons, ketjap, bosui en gebakken ui, witte asperges en een lekker stukje vis. Daarvoor heb ik helaas geen foodblog. Ik moet wel een beetje variërend blijven.

Dit gerecht is er wel een die trouwens aardig in de buurt komt van dat grote geluk. Risotto kan ik namelijk iedere dag eten en als je daar dan portobello’s, 2 soorten asperge en coquilles bij serveert, slaat mijn gelukshormoon even op hol.

Wanneer je aan risotto denkt, denk je waarschijnlijk meestal aan een maaltijd die te goed vult en waarvan je heel snel mega vol gaat zitten. Dat is bij dit gerecht niet zo. Je vult de portobello’s namelijk met risotto en hoeft niet je veel te volle opgeschepte bord leeg te eten. Wel als je, nadat je bord leeg is, de pan leeg begint te eten trouwens (me).

Dit recept is trouwens super leuk om te serveren tijdens een diner met vrienden. Of gewoon voor een doornormale dinsdagavond. Dat kan ook.

2 personen

Ingrediënten

• 4 portobello’s

• 1 buisje saffraan

• 1/2 pak risottorijst

• 1 glas witte wijn

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• 800 ml water

• 1 blokje paddenstoelenbouillon

• 6 coquilles

• 4 groene asperges

• 4 witte asperges

• 150 gr spinazie

• 3 eetlepels parmezaanse kaas poeder

• Klont boter

Bereiding

• Breng een pan met de 800 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet het vuur gelijk weer lager.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak deze mee, totdat de korrels glazig worden. Als ze glazig zijn, schenk je de wijn bij de pan.

• Wanneer de wijn door de korrels is opgenomen, voeg je steeds wat soeplepels bouillon toe, totdat de pan met rijst onder water staat. Als alle bouillon is opgenomen, herhaal je dit steeds weer.

• Voeg, wanneer de bouillon bijna op is, de saffraandraadjes en het peper en zout toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

• Wanneer de bouillon allemaal in de pan zit, voeg je het geraspte kaas poeder en de klont boter toe aan de pan. Roer weer goed door elkaar, zodat het nog romiger wordt.

• Bak in een pan met olijfolie de spinazie, totdat hij helemaal geslonken is. Voeg hem dan toe aan de risotto.

• Snijd ondertussen 2-3 cm van de achterkant van de witte asperges af.

• Breng een pan met water, een klont boter en één eetlepel suiker aan de kook en kook hier de asperges zo’n 10-12 minuten in.

• Lepel de portobello’s vanbinnen goed uit en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Schep ze goed vol met de risotto en schenk een klein beetje olijfolie in de ovenschaal zelf. Zet de schaal zo’n 18-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Bak nu in een aparte pan met olijfolie de groene asperges met wat peper en zout.

• Laat in weer een andere pan een grote klont boter goed bruin worden en bak hier, net voordat de portobello’s uit de oven komen, de coquilles (peper en zout) zo’n 1 – 1,5 minuut om en om in.

• Schep de portobello’s voorzichtig op je bord.

• Snijd de asperges in drieën en verdeel deze met de coquilles over de borden. Garneer alles nog met wat extra geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies