Pornstar martini cheesecake

12 april 2023

Pornstar martini cheesecake

Na het grote succes van de espresso martini cheesecake, heb ik nu een nieuwe knaller voor jullie: een pornstar martini cheesecake. Geloof me, dit lust je !!!

De twee cocktails die al jaren het meeste worden besteld, zijn denk ik de espresso en pornstar martini. Opzich best logisch, want ze zijn allebei méga lekker. Nu ik dit typ heb ik weer zin in een gezellige, zonnige middag op een terras met veel cocktails en lekkere hapjes…

Van deze taart had ik niet verwacht of het een hit zou worden, want ik was bang dat de taart een beetje zuur zou zijn. Eerste Paasdag proefde ik hem gelijk als m’n vriendinnen en eigenlijk wilden wij allemaal nog een puntje. Ook omdat hij zo enorm lekker was, maar vooral omdat hij niet zo zwaar viel. Uniek, want cheesecake vult altijd heel erg.

De mango in deze cheesecake maakt deze taart overigens nog 10x lekkerder.

Duur: 1 dag

10 personen

1 cheesecake

Ingrediënten

• 3/4 pak bastognekoek

• 100 gr boter

• 1 pakje diepvries passievrucht AH

• 10 blaadjes gelatine

• 8 eetlepels witte basterdsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• 500 gr mascarpone

• 150 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 3 passievruchten

• 2 bakjes mangoreepjes of mangostukjes AH (+- 400-450 gr)

• 3 limoenen

• 6 eetlepels prosecco

Bereiding

• Beleg de onderkant van een ronde bakvorm met bakpapier.

• Maal de bastogne koek fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een pan. Voeg de kruimels hier aan toe en roer heel goed door. Schep dit in de taartvorm en druk goed aan, zodat je een mooie bodem krijgt.

• Maal de mango fijn in een foodprocessor.

• Klop de slagroom stijf met de klopfix. Voeg hier vervolgens de vanille aroma, mascarpone, 5 eetlepels suiker, 3 eetlepels prosecco en gepureerde mango aan toe.

• Laat de 10 gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water.

• Knijp 2 limoenen uit boven een pan en maak dit kort warm (let op: niet laten koken).

• Knijp 8 van de 10 gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de pan. Roer door elkaar. Schenk dit bij de room. Schep alles in de taartvorm en zet de taart voor een paar uur (+- 4) in de koelkast.

• Laat de passievrucht uit de vriezer smelten. Meng dit samen met de prosecco, 3 eetlepels suiker in een pan. Maak kort warm en voeg hier de overige 2 gelatineblaadjes aan toe. Laat het mengsel afkoelen en schenk dit vervolgens over de taart (nog wel in taartvorm). Zet de taart nu in de koelkast tot de dag daarna.

• Garneer de taart met passievruchten.

Bekijk ook deze recepten

Gorgonzola ravioli
Broodje scrambled egg met bacon
Coquille salade
Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus
Cookies