Eerder deze week vertelde ik dat ik nog nooit een eigen pizza had gemaakt en dat al zo lang wilde doen.
Dit zat me toch een beetje dwars en het leek me zó makkelijk, dus ik ben de keuken in gegaan en heb mijn eerste, eigen pizza gemaakt. Met succes, want wat was deze lekker….
Ik heb (uiteraard) véél te veel gegeten, ging daarna een wandeling maken en voelde me heel beroerd worden, maar als je er niet te veel van eet, is het één groot succes!!!
Tijdens het deeg uitrollen en de pizza op de bakplaat schuiven ging het bijna mis en was deze pizza bijna in de vuilnisbak beland, maar het is goed afgelopen!!!
Mijn maag draait weer 5x om en ik ga weer zweten als ik er aan denk hoe vol ik gister zat, maar ik hoop wel dat iedereen deze gaat maken…
1 pizza
Ingrediënten
Voor het deeg:
• 500 gr bloem
• 3 eetlepels olijfolie
• Snuf zout
• 1 zakje gist (7 gr)
• 300 ml lauwwarm water
Voor de toppings:
• 5 eetlepels Grand’ Italia Toscana pastasaus
• 5 champignons
• 1 rode paprika
• 1/2 courgette
• 8 tomaatjes (rood, oranje, geel)
• 2 theelepels Italiaanse kruiden
• 2 theelepels paprikapoeder
• 1 teentje knoflook
• 1 burrata
• 2 handjes rucola
• Handje pecannoten
Bereiding
• Meng alle ingrediënten voor het deeg in eeb kom en laat dit 15 minuten rusten. Kneed het nog eens kort en laat dan minimaal 1 uur met een theedoek over de kom rusten.
• Snijd de champignons, courgette en paprika in plakjes en de knoflook fijn. Bak dit samen met de paprikapoeder en Italiaanse kruiden in een grote pan met olijfolie.
• Verwarm de oven voor op 250 graden.
• Beleg een grote bakplaat met bakpapier en strooi er wat bloem over.
• Strooi wat bloem op je keukenblad en op je deeg en rol het deeg uit als een pizza. Leg deze voorzichtig op de bakplaat. Smeer het midden helemaal in met tomatensaus (houd 3 cm vrij van de rand).
• Schep de groenten op de tomatensaus. Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel deze ook over de saus en groenten. Zet de pizza voor ongeveer 13 tot 15 minuten op 250 graden in de oven.
• Garneer de pizza uit de oven met wat pecannoten en rucola. Leg de burrata in het midden, snijd deze open en verdeel het over de pizzapunten.