Oké, vanaf het moment dat ik een paar weken geleden iets vroeg over soep en ook mijn eerste “soeppost” plaatste, heb ik bijna iedere week een nieuw recept bedacht en gemaakt.
Iedere maandagmiddag maakte ik er even snel (ja snel, want het is echt zo klaar) een, voor dinsdag uit mijn werk. Ideaal! Dit blijf ik doen.
Deze soep serveerde ik voor mijn vriendinnen als tweede gang tijdens het kerstdiner.
Ik wist dat de soep een succes was, want hij was al even voorgeproefd natuurlijk, maar dat hij zó goed in de smaak ging vallen had ik niet verwacht.
Het is een pittige, geroosterde paprikasoep met daarnaast wat knapperig brioche brood, wat het allemaal nog even 800 keer lekkerder maakt.
2 kommen soep
Ingrediënten
• 2 puntpaprika’s
• 2 rode paprika’s
• 1 gele ui
• 1 teen knoflook
• +- 6 blaadjes basilicum
• 1 takje rozemarijn (blaadjes ervan)
• Scheut kookroom
• 1 blokje groentebouillon
• 500 ml water
• 1 rode peper
• Grote snuf paprikapoeder
• Peper en zout
• Brioche brood
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze in reepjes. Verdeel de reepjes over een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven.
• Snijd de ui en knoflook fijn en de peper in kleine ringetjes (zonder de zaadjes).
• Laat een grote klont boter smelten in een soeppan en bak hier de ui, knoflook en peper in.
• Voeg na ongeveer 3 minuten de paprika, rozemarijn, basilicum, paprikapoeder en de peper en zout toe en bak dit weer 4 minuten mee.
• Schenk nu het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng het aan de kook en laat alles zo’n 10-12 minuten koken.
• Voeg een scheut kookroom toe aan de pan en pureer alles met een staafmixer, totdat er een romige soep ontstaat.
• Snijd het brioche brood in de lengte in plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel het met olijfolie en zet de schaal voor zo’n 7-8 minuten (je ziet zelf wanneer het brood krokant wordt) in de oven op 180 graden.