Pitabroodjes met shoarma

12 juli 2022

Pitabroodjes met shoarma

Zo nu en dan heb je weleens van die echte lekkere trek. Zelf heb ik het altijd als ik de dag daarvoor iets te veel wijntjes heb gedronken.

Ik heb dan trek in álles. Als het maar niet gezond is. Of dat nou om heel veel patat met mayo, een nasibal en bamischijf gaat of om 3 zakken chips met een bak Ben & Jerry ijs, het maakt me niet uit op dat moment.

Vorige week had ik ook nét dat ene wijntje te veel gehad. Op de dag zelf bedenk ik dan al heerlijke pasta’s of grote gerechten die ik wil maken. Vooraf weet ik al dat ik daar de dag daarna geen zin in heb, maar toch probeer ik het weer.

Op het moment dat ik wakker werd wist ik het al. Het werd iets makkelijks/niet zo gezond. Maar wat dan?

Hetgeen waar ik op dat moment echt trek in had was shoarma. Dit eet ik echt nóóit, maar nu had ik er echt trek in dus dit ging het worden.

Het was opzich zo klaar en smaakte echt verrukkelijk. En na deze maaltijd had ik echt een voldaan gevoel. Ook weleens lekker.

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 pitabroodjes

• 2 kipfilets of +- 200 gr braadlapjes

• 1 gele ui

• 1/2 zakje shoarmakruiden

• 1 rode paprika

• 1/3 komkommer

• 3 kleine handjes ijsbergsla

• 3 theelepels barbecuesaus + extra voor garnering

• Sirachamayonaise

• 1 bosui

• Snuf cayennepeper

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• Snuf komijnpoeder

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de kipfilet in hele kleine reepjes en meng deze in een kom met de shoarmakruiden.

• Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine reepjes en bak dit met de kipreepjes in een pan met olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en peper en zout toe aan de pan en blijf alles goed door elkaar roeren.

• Verwarm de pitabroodjes in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd deze vervolgens aan één kant open.

• Snijd de komkommer in kleine stukjes.

• Smeer de binnenkant van de broodjes in met de barbecuesaus en leg er nu wat sla in.

• Schep het shoarmamengsel met de stukjes komkommer in de broodjes.

• Garneer de broodjes met sirachamayo, fijngesneden bosui, wat extra shoarmakruiden en eventueel nog wat barbecuesaus.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies