Dit is de lekkerste tiramisu ooit !!!
En dat bevestigt iedereen die ‘m heeft geproefd.
Ik hou heeeeel erg van pistache en bestel het liefst alles met pistache erop of erin. Pasta met pistache pesto, pistachenootjes over een gerecht, of koekjes met pistachecrème: I love it !!
Bij het maken van deze tiramisu wist ik nog niet hoe de smaak ging zijn, maar aan de looks lag het alvast niet. Op het moment dat iedereen een stukje in zijn/haar mond had, was het even stil. Al snel zei iedereen: “Luciaaaaaa, deze is wél lekker!!”
‘S avonds kreeg ik dan ook de leukste berichtjes van vriendinnen. “Dit is zoooooooo bizar lekker”,” absurd, niet normaal, megaoverdekop lekker” en “Deze tiramisu he! Oeeee.” Ik hou zo van die enthousiaste reacties, want ik weet dat ik ook zo ben! 😜😉
Na het plaatsen van de Instagramstory, ontplofte mijn dm. Iédereen wilde dit recept en dat snap ik heel goed.
12 personen
Duur: 40 minuten
Pistache tiramisu
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 500 gram mascarpone
- 125 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 250 gram pistache crème/pasta
- Snuf zout
- 1 zakje (8 gram) klopfix
- Een mok sterke koffie
- 150 gram lange vingers
- Frambozen
- 95 gram pistachenootjes
LET OP: pistache crème is iets anders dan pistache pesto !!! Ik kocht de crème bij AH xl. Lidl heeft deze soms ook
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met de klopfix. Voeg daarna de mascarpone, vanille aroma, kristalsuiker en een mini snufje zout toe. Meng heel goed.
- Voeg nu de pistache crème toe en roer weer goed door elkaar.
- Zet een kop sterke koffie en dep de lange vingers hier voorzichtig in. Verdeel deze over een diepe ovenschaal.
- Schep er nu een laagje room op, dan nog een laagje lange vingers en dan nog een laag room.
- Snijd de pistachenootjes heel fijn en verdeel over de room.
- Garneer alles met frambozen. Zet de tiramisu minstens een uurtje in de koelkast.