Dit is echt een super simpel hapje, maar zelf vond ik het heel lekker. Je moet natuurlijk wel van deze ingrediënten en de combinatie houden, want niet iedereen springt een gat in de lucht als hij/zij dille hoort. Ik hou er heel erg van…
Het spinazie-ricotta mengsel maakte ik ook eens in pastaschelpen uit de oven. Dat vond ik zó lekker, dus ik wilde er nog iets mee maken.
Dit hoeft overigens niet alleen als hapje geserveerd te worden. Het kan ook als lunch. Zo at ik het zelf ook. 😉
Hapje voor 7 personen
Duur: 20 minuten
Pinsa met ricotta-spinazie en zalm
Ingrediënten
- 200 gr gerookte zalm
- 1 pinsa (brood)
- 150 gr spinazie
- 250 gr ricotta
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- Dille takjes
- Mespunt chilivlokken
Bereiding
- Bak de spinazie in een pan met olijfolie en laat volledig slinken.
- Snijd de spinazie vervolgens op een snijplank fijn en meng met de ricotta, paprikapoeder, chilivlokken, peper en zout in een kom.
- Verwarm het brood zoals aangegeven op de verpakking en snijd dan in stukjes.
- Schep het spinazie-ricotta mengsel op het brood.
- Rol de plakjes zalm op en leg deze op het ricotta mengsel. Garneer de broodjes met dille en eventueel wat extra paprikapoeder en peper.