Kruidnoten truffels met karamel zeezout chocola

11 november 2021

Kruidnoten truffels met karamel zeezout chocola

Het is alweer bijna sinterklaas en dat betekent: 1000 soorten pepernoten, kruidnoten, veel chocola, marsepein en speculaas.

Aangezien ik, en alle mensen waar ik ze voor maak, truffels met koek en chocola helemaal geweldig vind, wilde ik een sinterklaastruffel maken.

Geloof me, een 10!

Deze truffel is gevuld met kruidnoten en heeft een laag van tony chocolonely karamel zeezout om zich heen (ja echt!!).

7 grote truffels

Ingrediënten

• 1 grote zak kruidnoten (500 gr)

• 1 pakje monchou (100 gr)

• 1 ree karamel zeezout

Bereiding

• Maal de kruidnoten fijn in een foodprocessor.

• Doe de gemalen kruidnoten samen met de monchou in een kom en kneed goed door, totdat er een deegbal ontstaat.

• Let op: bewaar een klein beetje van de kruimels voor de garnering.

• Maak ronde balletjes van het mengsel. Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt.

• Smelt een chocoladereep au ben marie (met een hitte bestendige kom/bord op een pannetje met kokend water).

• Haal de balletjes één voor één door de chocolade en zet ze terug op een bord met wat bakpapier eronder.

• Garneer de truffels, nu de chocolade nog zacht is, met wat overgebleven kruidnoten kruimels.

• Zet de truffels een paar uur in de koelkast, zodat de chocolade goed hard wordt.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies