Pecan karamel cheesecake

7 april 2023

Pecan karamel cheesecake

Next level cheesecake. Zo kun je deze taart wel noemen.

Ik denk dat als ik zou horen en geloven dat deze gezond was, ik hem in één keer op zou eten.

Pecankaramel is altijd al een favoriet geweest en die combinatie is gewoon geweldig. Nadat ik 1 keer karamel maakte, het volledig mislukte en het hele huis naar brand rook, heb ik nooit meer echt karamelsaus gemaakt. Voor deze taart ging ik het weer proberen enóf hij gelukt is…

De taart is machtig, dus aan een klein stukje heb je meer dan genoeg.

Duur: 60 min oven + 20 min

10 personen

1 pecan karamel cheesecake

Ingrediënten

Bodem:

• 1 rol digestive koekjes

• 100 gr boter

Vulling:

• 500 gr philadelphia room

• 150 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 120 gr kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• 2 eieren

• Snuf zout

• 1 reep melkchocolade

Topping:

• 4 eetlepels boter (+- 120 gr)

• 120 gr bruine suiker

• +- 130-150 gr pecannoten

• 100 ml slagroom

• 2 theelepels kaneel

Bereiding

• Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.

• Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de koekkruimels hier aan toe en roer goed door. Schep alles op de taartbodem en maak glad met de achterkant van een lepel.

• Klop de slagroom met de klopfix en vanille aroma stijf.

• Voeg de philadelphia roomkaas en de kristalsuiker toe aan de kom. Roer goed door.

• Kluts één voor één de eieren met het romige mengsel en voeg een snuf zout toe. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd.

• Snijd de reep chocolade in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de kom. Schep vervolgens het mengsel in de taartvorm.

• Verwarm de oven voor op 160 graden, zet een bakje of schaaltje water onder in de oven en zet de taartvorm op het rekje. Zet de taart voor ongeveer 60 tot 70 minuten in de oven. Laat hem vervolgens goed afkoelen.

• Laat voor de karamel de boter smelten in een pan. Voeg daar de suiker aan toe en blijf dit doorroeren.

• Voeg na ongeveer 3 minuten de slagroom toe. Houd het vuur laag, want de karamel komt nu omhoog. Blijf roeren.

• Strooi de kaneel erover en voeg de pecannoten toe. Roer alles een paar minuten door elkaar.

• Schep de pecannoten met karamelsaus over de taart. Laat deze even afkoelen op het aanrecht en zet hem vervolgens in de koeling om op te stijven.

• Haal de taart voordat je hem gaat eten even uit de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies