Pasta in tomatensaus met dorade

19 oktober 2023

Pasta in tomatensaus met dorade

Ooh wat hou ik toch van pasta. Ik zou dit echt iedere dag kunnen eten en wat was deze weer lekker zeg.

Normaal gesproken eet ik iedere avond alleen. Iedereen zegt altijd dat mijn vader, moeder en broertje zoveel geluk hebben en dat zij iedere dag lekker eten. Zij eten ook iedere dag lekker, maar niet van mij. Al m’n gerechten eet ik alleen op.😅

Nu aten mijn vader en moeder een keer mee en zij vonden de pasta, net als ik, heerlijk. Alles klopte en de chorizo was niet overheersend. Normaal gesproken voel ik mezelf dan een knoflookbom, maar dat had niemand van ons drie. Winwinwin!!!

De doradefilets maakte dit natuurlijk helemaal af. Wij vonden de vis echt perfect passen bij deze pasta. Echt heerlijk gegeten!!

3 personen

Duur: 40 minuten

Tomatenpasta met doradefilet

Ingrediënten

• 350 gr orecchiete pasta

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 6 doradefilets Guijt & Hansen Online

• 400 ml tomatenpassata

• 2 takjes rozemarijn

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• 1/2 chorizoworst (+- 125 gr)

• 10 groene asperges

• 10 cherrytomaatjes

• 150 ml droge witte wijn

• 1 blokje groentebouillon

• 3 eetlepels geraspte kaaspoeder

• Scheut water

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snufje zout. Giet vervolgens af met koud water.

• Snijd de knoflook, ui en chorizo fijn. Bak deze samen in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de tomaatjes door de helft en de asperges in drieën. Voeg dit na ongeveer 3-4 minuten toe aan de pan en bak lekker mee.

• Schenk vervolgens de wijn bij de pan, laat alles even pruttelen en voeg dan de tomatenpassata toe.

• Strooi peper, zout en paprikapoeder over de pan, voeg de rozemarijn (blaadjes) toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Schenk een kleine scheut water bij de pan en laat alles nu zo’n 20 minuten pruttelen.

• Voeg als laatste de geraspte kaaspoeder en pasta toe en roer heel goed door elkaar.

• Strooi ondertussen peper en zout op de doradefilets en bak deze in een grote pan met olijfolie en wat boter zo’n 5 minuten op de huid. Draai dan nog even kort om.

• Schep de pasta op je bord en serveer met de doradefilets en nog wat extra geraspte kaaspoeder.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies