Pasta in romige pompoensaus met portobello’s, brie en spinazie

9 november 2021

Pasta in romige pompoensaus met portobello’s, brie en spinazie

De groente die ik deze maanden het liefst in elk gerecht verwerk: pompoen!

Echt alles wat ik hiermee maak of eet, vind ik zó lekker en je kan er ook zo ongelooflijk veel mee doen.

Het afgelopen jaar heb ik heel wat pasta’s gemaakt en de één was echt nog lekkerder dan de ander, maar deze komt zeker in mijn top 5.

2 personen

Ingrediënten

• Rigatoni pasta (hoeveel je zelf op lust)

• 1 flespompoen of zakje voorgesneden pompoenblokjes

• 2 takjes tijm (+1 voor garnering)

• 1/2 punt brie p.p. (kleine punt)

• 1 teentje knoflook

• 1 sjalot

• 4 portobello’s

• Grote snuf paprikapoeder

• Snuf cayennepeper

• +- 100 ml kookroom

• 2 handjes spinazie

• Peper en zout

Bereiding

• Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm (koop je ze in een zakje, dan hoef je niets te schillen of snijden). Verdeel de blokjes over een met bakpapier bekleede ovenschaal en strooi er wat peper, zout en olijfolie over.

• Zet de pompoen voor zo’n 20/25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet vervolgens af.

• Bak tussendoor de spinazie in een pan met olijfolie.

• Haal de binnenkant van de portobello (het steeltje en het bruine) eruit met een mes of lepel. Smeer de buitenkant van de portobello in met olijfolie.

• Snijd de brie in 2 of 3 plakken en snijd die weer in drieën. Leg eerst de spinazie in de portobello en leg vervolgens de plakjes brie erop. Schenk nog wat olijfolie in de ovenschaal. Wanneer de pompoen klaar is, zet je de portobello’s voor zo’n 13-15 minuten op 180 graden in de oven.

• Schep alle pompoenblokjes in een foodprocessor. Voeg hier de cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout, blaadjes van 2 takjes tijm en kookroom aan toe. Maal fijn, totdat er een gladde saus ontstaat.

• Snijd de knoflook en sjalot fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg daar de pasta aan toe en vervolgens de pompoensaus. Roer alles goed door elkaar.

• Wanneer de portobello’s uit de oven komen, schep je de pasta op je bord en de portobello’s daar weer op.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies