Pasta in romige kaassaus

5 juli 2022

Pasta in romige kaassaus

Over de pasta’s en broodjes bij cafe de dijk krijg ik dagelijks veel positieve berichten en dat vind ik echt super leuk om te horen. Het is toch iedere maand weer een uitdaging om iets nieuws te bedenken. Ikzelf kan het wel lekker vinden, maar dat is mezelf voor de gek houden, want ik lust alles (behalve pindakaas).

Afgelopen maand heb ik meerdere berichtjes gehad en ben ik vaak aangesproken of ik het pastarecept van de maand juni alsjebliéft online wil zetten.

Túúrlijk wil ik dat, want ik vond hem zelf ook gewoon absurt lekker en goed gelukt.

Wat ik jammer vind van mezelf, is dat ik al mijn gerechten maar 1 keer maak en daarna nooit meer. Ik hoor je denken “je bent niet goed bij je hoofd” en dat ben ik misschien ook wel niet helemaal. Maar als ik tijd heb om te koken, maak ik liever een nieuw recept, zodat jullie weer wat lees- en maakvoer hebben.

De romige pasta pesto en het brioche broodje met crispy gamba’s en spicy mayo is trouwens echt amazing! Ik zou hem proberen als ik jou was. Gratis tip!!

4 personen

Bereiding

• Vlinderpasta

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• Snuf gerookte paprikapoeder

• Snuf kerriepoeder

• 1,5 prei

• 2 grote handjes rucola

• 4 snoekbaarsfilets

• 12 grote plakken seranoham

• Peper en zout

• Grote klont boter

• 1 eetlepel bloem

• 250 ml kookroom

• 150 gr geraspte kaas belegen

• Peterselie

Bereiding

• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hier de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet deze vervolgens af.

• Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in ringen. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Laat een klont boter smelten in een steelpan en voeg hier dan de bloem aan toe. Roer alles even 2 minuten goed door met een spatel en schenk dan een deel van de kookroom erbij. Wanneer dit er 2 minuten bij zit voeg je de kaas en de peper en zout toe. Schenk als laatste nog wat kookroom erbij, zodat de saus weer wat dunner wordt.

• Bestrooi de snoekbaarsfilets met peper en zout en pak ze in met de plakken seranoham. Bak de filets om en om +- 5 minuten in de olijfolie en boter.

• Voeg de pasta, de kerriepoeder en paprikapoeder, rucola en wat peper en zout toe aan de pan met ui, knoflook, prei en roer goed door elkaar.

• Schenk nu de kaassaus erbij en roer alles weer goed door, zodat de saus zich lekker aan de pasta bindt.

• Schep de pasta op je bord met de snoekbaarsfilets erop. Garneer alles eventueel met wat fijngesneden peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies