Papardelle met ragu van paddenstoelen

20 december 2023

Papardelle met ragu van paddenstoelen

Nog even een vegetarisch recept voor de feestdagen. Papardelle met een ragu van paddenstoelen. Héérlijk!

Deze hoeft gelukkig niet 7 of 8 uur op te staan, maar wel 2,5 à 3 uur. In de tussentijd kun je de tafel dekken en de rest van de gerechten bereiden. Je hoeft er namelijk niet bij te blijven.

Dit recept hoeft niet per sé met papardelle. Je kunt ook kiezen om tagiatelle te gebruiken. Dat is de dunnere pasta variant. Smaken verschillen natuurlijk.

3 personen

Duur: 3 uur

Papardelle met ragu van paddenstoelen

Ingrediënten

  • 300 gr papardelle vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • 79 gr tomatenpuree
  • 250 gr tomatenpassata
  • 250 ml water
  • 400 gr paddenstoelenmix
  • 200 gr champignons
  • 1 groot laurierblad of 2 kleine
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 blokje groentebouillon
  • Peper en zout
  • 150 ml witte wijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn

Bereiding

  • Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons in plakjes. Bak deze met derest van de paddenstoelen in een pan met olijfolie.
  • Schenk na een paar minuten de wijn erbij en laat even 4-5 minuten pruttelen. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenpassata toe.
  • Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tijm en rozemarijn (alleen de blaadjes), peper, zout en het laurierblad toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer goed door elkaar.
  • Schenk wat water erbij en laat alles zo’n 2 uur op middelhoog vuur opstaan.
  • Kook de papardelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de pan met saus. Meng even goed en schep alles samen op de borden.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies