Pantosti

30 november 2022

Pantosti

Hmmmm, een tosti… Het is heel lang geleden dat ik een normale tosti at, terwijl ik hem eigenlijk iedere dag lust.

Afgelopen zomer gingen wij een dagje naar Tomorrowland en daar hadden wij een ondergrondje voor nodig. Wij miste de trein uiteraard en gingen nog even ergens eten. We bestelden 4 tosti’s en kregen hier mayonaise bij in plaats van ketchup. We waren heel even in shock, maar het was eigenlijk gewoon lekker (misschien omdat we al 2 flessen wijn achter onze kiezen hadden).

Dit was even een funfact en gaat helemaal niet over deze pantosti. Bij deze hoeft namelijk niet eens een saus. Het krokante brood in de boter gebakken laat het kwijl al langs je mond lopen.

Pantosti

Ingrediënten

• 2 witte broodjes

• 4 plakken bacon

• 2 plakken oude kaas

• 5 champignons

• 1 gele ui

• 2 takjes tijm

• Snuf paprikapoeder

• 4 eetlepels ketjapmanis

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Schenk de ketjap bij de pan, voeg de bacon, tijm, paprikapoeder en peper en zout toe en roer goed door.

• Verwarm in een grote pan een grote klont boter. Leg de broodjes naast elkaar in de pan en draai na 1 minuut om.

• Leg op allebei de broodjes een plak kaas. Als deze iets zachter begint te worden, schep je de champignons etc. op één broodje. Leg het andere broodje erop.

• Zorg ervoor dat de broodjes lekker krokant zijn. En haal hem dan uit de pan. Snijd door de helft.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies