Paling risotto

13 december 2023

Paling risotto

PALING RISOTTO

Ik heb al heel wat risotto’s opgegeten in m’n leven, maar deze variant had ik nog niet eerder geproefd. Wat blijkt: hij was echt mega lekker!

Zelf vond ik dit bordje er heel feestelijk uitzien, maar dat is misschien omdat ik paling associeer met feestjes en kaviaar met luxe. Dit is overigens wel immitatie kaviaar, want de echte vond ik even te prijzig. Dan wordt het n heel duur bordje risotto!

Eigenlijk is deze heel makkelijk om te maken, want je hoeft er niks bij te bakken en alles maak je in dezelfde pan. Heerlijk!

2 personen

Duur: 35 minuten

Paling risotto

Ingrediënten

• 250 gr risottorijst

• 200 ml droge witte wijn

• 700 ml water

• 1 blokje visbouillon

• Peper en zout

• 100 ml kookroom

• 3 eetlepels Paturain roomkaas knoflook en fijne kruiden

• 1 theelepel paprikapoeder

• 100 gr doperwten

• 2 strookjes paling

• Immitatie kaviaar

• 2 eetlepels strooikaas

Bereiding

• Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Zet het vuur dan gelijk laag.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een grote pan met olijfolie of een klont boter. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe.

• Als de korrel glazig is, schenk je de wijn erbij. Laat dit in de korrel trekken en voeg dan wat bouillon toe, totdat de korrel onder water staat. Wacht weer totdat de korrel de bouillon heeft opgenomen. Blijf dit herhalen. (De bouillon hoeft niet per se op)

• Voeg de doperwten toe aan de pan en voeg de paprikapoeder, peper, zout en Paturain roomkaas toe. Roer heel goed door elkaar en voeg dan de strooikaas toe. Proef of de rijst zacht genoeg is. Voeg anders nog een klontje boter toe.

• Snijd de paling in stukjes en verdeel over de borden risottorijst. Schep daar eventueel wat immitatie kaviaar op.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies