Paddenstoelensoep

29 december 2021

Paddenstoelensoep

Mijn favoriete groenten in een soep verwerkt: paddenstoelen!

Ik dénk dat het al wel een paar keer is opgevallen dat ik hier een soort verslaving aan heb. Deze liefde deel ik gelukkig met veel mensen (of met veel juist helemaal niet).

Wanneer je deze soep een dagje laat staan, zijn de paddenstoelen in de soep getrokken en is de smaak nog beter.

En mocht hij te dik zijn, voeg dan nog wat extra water toe.

2 koppen soep

Ingrediënten

• 600 ml water

• 1 blokje groentebouillon (of paddenstoelenboillon, as je die kan vinden)

• 450 gr champignons

• 100 gr gemengde paddenstoelen

• 1 teentje knoflook

• 3 takjes tijm (blaadjes ervan)

• 2 takjes rozemarijn (blaadjes ervan)

• Grote snuf oregano kruiden

• 1 gele ui

• Scheut kookroom

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn en de champignons in plakken.

• Laat een grote klont boter smelten in een soeppan en bak hier ongeveer 2 minuten de knoflook en ui in.

• Voeg dan de champignons, tijm, rozemarijn, oregano en peper en zout toe en bak dit zo’n 3-4 minuten mee.

• Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat alles nu zo’n 12 minuten koken.

• Haal nu ongeveer 2-3 eetlepels champignons uit de pan en hou deze even apart.

• Voeg de kookroom toe en pureer alles in de pan, totdat er een romige soep ontstaat.

• Voeg dan de champignons weer toe en roer er doorheen.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies