Paastruffels met bokkenpootjes en advocaat

12 april 2022

Paastruffels met bokkenpootjes en advocaat

Yes!! Het is bijna pasen en dat betekent voor mij de start van de leukste tijd van het jaar. Vanaf de paasdagen komen er alleen nog maar leukere dagen/dingen aan en lijkt iedereen weer een stuk vrolijker te worden.

Pasen is ook echt zo’n feestdag waarop altijd de zon schijnt en waarop je absoluut geen zwarte kleding aan mag, maar juist je kast in moet duiken voor een pastelkleurige blouse en rok.

En voordat we het allerbeste aan deze dagen vergeten, zal ik het toch even benoemen: het eten !!

Terwijl je normaal gesproken een klein kommetje yoghurt met granola eet als ontbijt, prop je jezelf nu moeiteloos vol met 2 roombotercroissants, 3 afbakbroodjes met alles erop en eraan, een gekookt- en roerei en een halve paasstol met veel amandelspijs en boter.

Om vervolgens ‘s middags weer te gaan brunchen met vrienden/familie en de dag daarna weer hetzelfde te doen. Ik hou er toch zo van.

Om alvast een beetje in de paassferen te komen en jullie op een ideetje te brengen voor een paasbrunch snack, heb ik bokkenpootjes truffels gemaakt in de vorm van paaseieren.

De truffels zijn natuurlijk afgetopt met wat advocaat, want pasen & advocaat is net als Bassie & Adriaan of Meredith Grey & Derek Shepherd. Ze horen gewoon bij elkaar.

Een simpeler recept als dit bestaat bijna niet, dus ik kan niet wachten om al jullie creaties te zien.

10 truffels

Ingrediënten

  • 1,5 pak bokkenpootjes
  • Gekleurde paas m&m’s
  • 1 pakje monchou 100 gr
  • Advocaat 
  • 2 repen melkchocolade

Bereiding

  • Maal de bokkenpootjes fijn in een foodprocessor en doe deze in een grote kom. Houd een klein beetje van de kruimels over voor de garnering van de truffels.
  • Voeg de monchou toe aan de kom en kneed de monchou met de koekkruimels door elkaar, totdat er een deegbal ontstaat.
  • Maak eerst kleine balletjes van het “deeg” en rol er dan een soort paasei van.
  • Leg deze allemaal op een bord en zet voor ongeveer 2 uur in de koelkast.
  • Breng een steelpan met water aan de kook, zet het vuur dan iets lager en zet een bord op de pan. Laat hier de chocoladerepen in smelten (au ben marie).
  • Haal met een vork en lepel één voor één de truffels door de gesmolten chocolade en leg ze vervolgens op bijvoorbeeld een snijplank met wat folie erop.
  • Garneer de truffels gelijk, voordat ze drogen, met wat koekkruimels, een theelepel advocaat en 1 paasei in het midden.
  • Zet de truffels voor ongeveer 3 uur in de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Italiaanse kipstoof risotto met burrata
Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Cookies