Paas cupcakes

20 maart 2023

Paas cupcakes

De muffins die jullie hier zien, riepen bij mij echt hét ultieme Paasgevoel op. Waarschijnlijk alleen door de gele kleurstof en de Paas m&m’s, maar dat maakt niet uit. Ze zijn gewoon heel schattig en het juiste formaat.

Die kleine, gekleurde bloemetjes die jullie hier zien, zijn eetbaar en heb ik gekocht bij de Sligro. Ik kan niet meer wachten op het voorjaar, want dan hebben wij weer gekleurde bloemen in de tuin staan en dan kan ik voor ieder gerecht weer bloemetjes uit eigen tuin plukken.

Ik krijg dan ook vaak de vraag waar ik die koop, maar het antwoord is dus gewoon: geplukt uit mijn moeder haar tuin..

Duur: 50 minuten

12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 75 gr roomboter
  • Snuf zout

Topping:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1 reep witte chocolade
  • Gele kleurstof AH
  • Paar m&m’s

Je kunt eventueel nog een scheut olie toevoegen aan het deeg!

Bereiding

  • Verwarm de oven (boven en onder warmte) op 160 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de muffins in een grote kom. Vul alle muffinvormpjes met het mengsel en zet deze voor zo’n 25 à 30 minuten in de oven. Je ziet zelf of de muffin goed is. Steek er een cocktailprikker in. Komt deze er schoon uit? Dan is de muffin goed.
  • Klop de slagroom samen met de suiker, klopfix en vanille aroma stijf in een kom.
  • Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer goed door.
  • Breng een pan met water aan de kook en zet hier een diep bord op. Leg 3/4 van de chocoladereep hierin en laat helemaal smelten. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de kom.
  • Knijp flink wat kleurstof uit over de kom. Je kunt de room zo geel maken als je zelf wil.
  • Vul een spuitzak met de room en maak mooie toefjes op de muffins.
  • Garneer de muffins met Paas m&m’s en rasp er flink wat witte chocolade over.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies