Oreo cake

7 oktober 2021

Oreo cake

Het is best een tijd geleden dat ik een lekkere cake heb gemaakt.

Na het eten van deze geweldige oreo cake (en de leuke reacties die ik kreeg), die nog lekkerder was dan ik had verwacht, ga ik wat meer cake/taart recepten bedenken.

Ik ben echt een toetjesmens en dan vooral zo’n dessert/toetje/ijsje met chocola, koek, brownie. Deze oreo cake was daarom een groot succes.

1 cake

Ingrediënten

• 150 gr kristalsuiker

• 200 gr bloem

• 180 gr boter

• 1/2 zakje bakpoeder

• 4 eieren

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• 250 ml slagroom

• 1 rol oreo koekjes

• 1/2 zakje oreo mini’s

• 1/2 zakje oreo mini’s met chocola

• 1/2 reep pure chocolade

• 1 zakje vanille suiker

• 1/2 bakje philadelphia roomkaas

• 1 zakje klopfix

Bereiding

• Meng de kristalsuiker met de vanille aroma, het zout en de boter in een kom.

• Voeg dan één voor één de eieren toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder en meng alles goed door elkaar.

• Verkruimel 3/4 van de grote oreorol door het beslag en roer weer goed door elkaar.

• Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Schep je mengsel hierin en zet de cake voor ongeveer 60-65 minuten in de oven.

• Mix tussendoor in een grote kom de slagroom, klopfix en vanillesuiker met een mixer, totdat het een wat stevigere massa wordt.

• Voeg dan de roomkaas toe en roer goed door met een spatel.

• Verkruimel nog wat grote oreo’s in de kom, voeg de twee kleine soorten oreo toe en snijd de chocola in kleine stukjes en voeg dit ook toe. Roer het mengsel goed door elkaar en schep dit over de afgekoelde cake.

• Zet hem vervolgens even een tijdje in de koelkast om goed af te koelen. Er is kans dat het slagroom/roomkaas mengsel over de zijkanten valt, maar dat maakt voor de smaak niet uit.

• Garneer de cake met nog wat mini oreo’s en kleine stukjes chocola. Haal de cake voordat je hem gaat eten wel een tijdje uit de koelkast, anders is hij te hard.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies