Omelet met torpedo garnalen en gele rijst

9 maart 2024

Omelet met torpedo garnalen en gele rijst

Ik hou zó van ei en eet dit het liefst iedere dag. Bij ons thuis worden er in 1 week dan ook héél veel eieren gegeten en dan terwijl andere mensen een week met 1 doos eieren doen. Hoe dan?

Scrambled vind ik heerlijk en gekookt ook, maar een omelet is denk ik mijn favoriet. Het lukte mij niet altijd om de beste omelet te maken, omdat ie verbrand was, of juist nog te slap. Met een pannenkoekenpan gaat dat allemaal een stuk makkelijker moet ik zeggen. Deze was dan ook perfect.

De combinatie van torpedo garnalen (wat ik echt heeeeeel lekker vind), gele rijst en chilisaus met ei is fantastisch. Dit lust iedereen!!

1 grote omelet

1-2 personen

Omelet met torpedo garnalen en gele rijst

Ingrediënten

• 3 eieren

• 8 takjes bieslook

• 100 ml kookzuivel

• 1/2 rode paprika

• 1/3 courgette

• 1 vleestomaat

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• 150 gr gele rijst

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• 5 gr eetlepels sweet chilisaus + extra voor garnering

• 5 torpedo garnalen

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Kluts de eieren en voeg de fijngesneden bieslook en kookzuivel toe. Kluts heel goed.

• Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de knoflook, ui, tomaat, paprika en courgette fijn. Bak in een pan met olijfolie. Voeg hier paprikapoeder, peper en zout aan toe en als alles goed gebakken is, de rijst. Schenk dan de chilisaus erbij en voeg de cashewnoten toe en roer goed door.

• Verwarm een klont boter in een (pannenkoeken)pan en voeg het ei toe. Zet het vuur middelhoog en zorg dat de omelet niet aan de pan vastbrandt. Probeer hem na een paar minuten om te draaien. Dit kun je doen door er een plat bord op te zetten, de pan te draaien (nu ligt de omelet op het bord) en de omelet weer andersom in de pan te laten glijden. Bak hem nog even kort aan deze kant.

• Verwarm een laagje olijfolie in een pan (of zet de frituurpan aan) en bak/frituur de torpedo garnalen om en om krokant.

• Leg de omelet op een plat bord en schep de rijst met groenten daarop. Verdeel de garnalen erover en garneer alles met wat extra chilisaus naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies