Naanbrood met warme geitenkaas en honingkip

21 april 2023

Naanbrood met warme geitenkaas en honingkip

Het recept dat het altijd goed doet bij jullie, is degene met naanbrood. Ik heb er ondertussen best veel gedeeld en jullie hebben die allemaal massaal gemaakt. Had ik overigens absoluut niet verwacht, maar wel superleuk!!

Deze is wederom gevuld met alles wat ik lekker vind. Warme geitenkaas, honingkip, champignons en Joppiesaus. Kan het nóg lekkerder?

Ik ben een echte geitenkaas fan en ik weet dat heel veel volgers dat ook zijn. Ook weet ik dat er een deel van de mensen walgt van geitenkaas. Wees gerust, want dan maak je deze gewoon met een ander soort kaas uit de oven. Het kan allemaal en het is een feestje in je mond.

Duur: 20 minuten

1-2 personen

2 naanbroden

Ingrediënten

• 2 naanbroden plain

• 6 kleine rondjes geitenkaas AH

• 5 champignons

• 1 kipfilet +- 150 gr

• 2 eetlepels bloem

• Snuf cajunkruiden

• Peper en zout

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel knoflookpoeder

• 5 eetlepels honing

• 1 eetlepel ketchup

• 2 theelepels sojasaus

• 2 handjes rucola

• Handje cashewnoten

• 1 bosui

• Joppiesaus

Liever geen geitenkaas? Beleg de broden dan met bijvoorbeeld wat brie of port salut.

Bereiding

• Verdeel drie om drie rondjes geitenkaas over de naanbroden en zet deze voor zo’n 8-9 minuten op 200 graden in de oven.

• Snijd de kipfilet in stukjes en strooi er peper en zout over. Meng de kip met de bloem.

• Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de stukjes kip in een pan met wat olie.

• Voeg de ketchup, soja, honing, paprikapoeder, knoflookpoeder, cajun en cashewnoten toe aan de pan. Laat even kort pruttelen.

• Smeer de geitenkaas uit over de naanbroden en verdeel de kip/champignons hierover.

• Garneer de broden met wat rucola, fijngehakte bosui en joppiesaus.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies