Naanbrood met burrata en zalm

21 september 2022

Naanbrood met burrata en zalm

Dit is toch wel een van de makkelijkste recepten die ik op m’n tijdlijn heb staan.

Vorige week at ik bij een vriendin en die maakte nog wat lekkere gevulde naanbroden erbij. Altijd goed natuurlijk en het heeft niet veel nodig, want het brood zelf is al lekker en zacht.

Ik zocht al lang naar een goed recept met naanbrood en opeens kwam het in me op.

Burrata is my middle name en daarom zit ook hier weer burrata op. Mocht je nou niet net zo enthousiast als ik zijn over de romige kaas, smeer hem dan in met een kruidenroomkaas. Geeft zelfs nog wat extra smaak.

Deze naanbroden kun je eten als lunch, maar je kunt hem ook in stukken snijden en als hapje serveren. Het is echt binnen 5 minuten klaar. Oyeah!

2 broden

Ingrediënten

• 2x naanbrood naturel

• 1 burrata

• 4 plakken gerookte zalm (kleiner? Pak dan wat meer)

• Dille takjes

• 2 handjes rucola

• 1/2 avocado

• 2 eetlepels kappertjes

• Honing mosterd dressing

• 2 snufjes oregano

• Peper en zout

• 1/2 rode ui (hoeft niet per se)

Bereiding

• Mocht je rode ui willen gebruiken als smaakmaker, snijd deze dan in halve ringen en bak deze zo’n 6-7 minuten in een pan met olijfolie.

• Verwarm de oven en bak de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.

• Verdeel de burrata in tweeën en smeer dit wat uit over de broden. Snijd de avocado in dunne plakjes.

• Verdeel de plakjes zalm over de burrata. Leg daarop de plakjes avocado. Strooi hier wat peper en zout en oregano over. Voeg de handjes rucola en wat dille (naar smaak) toe aan de broden.

• Schep er wat kappertjes op en mocht je rode ui koezen, verdeel die er ook over.

• Besprenkel de broodjes met de dressing.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies