Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata

17 mei 2024

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata

Ik maakte eens gamba’s in pittige tomatensaus en die vond ik echt geweldig. Het is een heerlijk tapasgerechtje (en I love tapas) en het is makkelijk om te maken.

Nu wilde ik daar iets nieuws mee bedenken en dat is aardig gelukt. De combinatie van gamba’s met tomatensaus, naan en burrata is gewoon fantastisch, maar dat had ik vooraf al wel verwacht.

Het broodje is ook echt heel erg vullend en naast gamba’s, zit er ook paprika en tomaat in verwerkt. Hmmmm…

2 broden

Duur: 25 minuten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata

Ingrediënten

• 2 naanbroden plain

• 12 gamba’s (Guijt & Hansen online)

• 1/2 rode paprika

• 2 teentjes knoflook

• 6 romatomaatjes

• 1/2 rode peper

• 70 gram tomatenpuree

• 1 citroen

• 100 ml kookroom

• 100 ml witte wijn

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Handje cashewnoten

• 2 handjes rucola

• 1 stracciatella burrata

• 2 eetlepels strooikaas

• Peterselie

Bereiding

• Verwarm je naanbrood in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Beleg deze vervolgens met rucola.

• Snijd de knoflook, paprika en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Bak dit in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de tomaatjes in plakjes en dan in tweeën en voeg deze, samen met de gamba’s, toe aan de pan. Bestrooi deze met peper, zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder.

• Wanneer de gamba’s lekker aan het bakken zijn, voeg je de wijn toe.

• Voeg na ongeveer 2 minuten de kookroom en tomatenpuree toe.

• Snijd een plakje citroen af en snijd deze in kleine puntjes. Voeg deze, samen met wat fijngehakte peterselie (+- 1 el) en de cashewnoten, toe aan de pan. Knijp ook het sap van één helft van de citroen uit en voeg de strooikaas toe. Laat alles even pruttelen. Is de saus te waterig? Voeg dan wat bloem of allesbinder toe.

• Beleg het naanbrood met de tomaten in saus en garneer met burrata.

Bekijk ook deze recepten

Pastasalade met crab
Ontbijtwafels
Maïssalade
Acaï bowl met mango en banaan
Cookies