Ik wist vooraf al dat dit een toppertje zou worden. Oh wat was dit recept lekker zeg, maar eigenlijk is álles met naan geweldig!
Toevallig had ik nog burrata thuis, dus vandaar dat dit idee kwam. Ik zag laatst iets voorbijkomen met burrata en gegrilde perzik en ik wist zeker dat dat zo enorm lekker zou zijn.
Dit is een hele lekkere, vullende lunch en perfect voor de zomer. Lekker fris!
2 broden
Duur: 20 minuten
Naan met burrata en gegrilde perzik
Ingrediënten
- 2 naanbroden plain
- 1 stracciatella of normale burrata
- 3 perziken
- 6 eetlepels honing
- +- 6 grote blaadjes basilicum
- 2 theelepels olijfolie
- 1 mespunt chilivlokken
- Peper en zout
- 1 citroen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Klont boter
Bereiding
- Meng 3 eetlepels honing met 2 theelepels olijfolie, fijngesneden basilicum, peper, zout, chilivlokken en het sap van een halve citroen in een kom.
- Snijd de perziken door de helft, haal de pit eruit en snijd ze dan nog eens door de helft. Bak deze in een pan met een klont boter en 3 eetlepels honing. Bak de stukjes perzik om en om, totdat ze zacht worden en een beetje bruin van kleur. Voeg ondertussen de helft van bovenstaande dressing toe.
- Haal het vel van de perzik er later af.
- Bak de pijnboompitten een beetje krokant in een droge koekepan.
- Verwarm de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.
- Beleg de naanbroden met burrata en schep daarop de perzik, overige dressing en pijnboompitten.