Mosselen in pittige tomatensaus

25 juli 2021

Mosselen in pittige tomatensaus

Meerdere malen is mij gevraagd om mosselen in pittige tomatensaus te maken “Die wat je ook in n restaurant krijgt!!”.
U vraagt, wij draaien.
Ik ben normaal gesproken geen fan van pittig eten, want het zweet barst uit en m’n make-up kan weer opnieuw gedaan worden na het eten, maar deze zou ik zo weer opnieuw maken.
Een stokbroodje en mosselwijntje erbij en je hebt een tópgerecht.
2 personen
Ingrediënten
  • 400 gr gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote sjalot, anders 2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • Peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels cayennepeper
  • Oreganokruiden
  • 3 takjes tijm
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kilo mosselen
  • Snuf zout
Bereiding
  • Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de peper in kleine ringen (en dan weer door twee). De zaadjes verwijder je uit de peper.
  • Was de mosselen onder de kraan en kijk welke mosselen er open blijven staan. Deze gooi je weg.
  • Bak in een grote pan met wat olijfolie de ui, knoflook en peper. Let op dat deze niet bruin wordt.
  • Voeg vervolgens de tijm, snuf oregano kruiden, chilipoeder, cayennepeper, gepelde tomaten, het laurierblad en het zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat even kort pruttelen.
  • Voeg nu de wijn toe aan de pan. Wanneer het begint te koken, voeg je de mosselen toe.
  • Zet de deksel op de pan, maar roer de mosselen na 2-3 minuten even om en voeg wat gesneden takjes peterselie toe. Roer ze dan nog eens om.
  • Wanneer alle mosselen open staan, zijn ze klaar om gegeten te worden.
    Schep alles over in een pan en giet de saus eroverheen.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies