Meerdere malen is mij gevraagd om mosselen in pittige tomatensaus te maken “Die wat je ook in n restaurant krijgt!!”.
U vraagt, wij draaien.
Ik ben normaal gesproken geen fan van pittig eten, want het zweet barst uit en m’n make-up kan weer opnieuw gedaan worden na het eten, maar deze zou ik zo weer opnieuw maken.
Een stokbroodje en mosselwijntje erbij en je hebt een tópgerecht.
2 personen
Ingrediënten
- 400 gr gepelde tomaten uit blik
- 1 grote sjalot, anders 2
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- Peterselie
- 1 laurierblad
- 2 theelepels cayennepeper
- Oreganokruiden
- 3 takjes tijm
- 2 tl chilipoeder
- 2 glazen witte wijn
- 2 kilo mosselen
- Snuf zout
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de peper in kleine ringen (en dan weer door twee). De zaadjes verwijder je uit de peper.
- Was de mosselen onder de kraan en kijk welke mosselen er open blijven staan. Deze gooi je weg.
- Bak in een grote pan met wat olijfolie de ui, knoflook en peper. Let op dat deze niet bruin wordt.
- Voeg vervolgens de tijm, snuf oregano kruiden, chilipoeder, cayennepeper, gepelde tomaten, het laurierblad en het zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat even kort pruttelen.
- Voeg nu de wijn toe aan de pan. Wanneer het begint te koken, voeg je de mosselen toe.
- Zet de deksel op de pan, maar roer de mosselen na 2-3 minuten even om en voeg wat gesneden takjes peterselie toe. Roer ze dan nog eens om.
- Wanneer alle mosselen open staan, zijn ze klaar om gegeten te worden.
Schep alles over in een pan en giet de saus eroverheen.