Mosselen in pittige tomatensaus

25 juli 2021

Mosselen in pittige tomatensaus

Meerdere malen is mij gevraagd om mosselen in pittige tomatensaus te maken “Die wat je ook in n restaurant krijgt!!”.
U vraagt, wij draaien.
Ik ben normaal gesproken geen fan van pittig eten, want het zweet barst uit en m’n make-up kan weer opnieuw gedaan worden na het eten, maar deze zou ik zo weer opnieuw maken.
Een stokbroodje en mosselwijntje erbij en je hebt een tópgerecht.
2 personen
Ingrediënten
  • 400 gr gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote sjalot, anders 2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • Peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels cayennepeper
  • Oreganokruiden
  • 3 takjes tijm
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kilo mosselen
  • Snuf zout
Bereiding
  • Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de peper in kleine ringen (en dan weer door twee). De zaadjes verwijder je uit de peper.
  • Was de mosselen onder de kraan en kijk welke mosselen er open blijven staan. Deze gooi je weg.
  • Bak in een grote pan met wat olijfolie de ui, knoflook en peper. Let op dat deze niet bruin wordt.
  • Voeg vervolgens de tijm, snuf oregano kruiden, chilipoeder, cayennepeper, gepelde tomaten, het laurierblad en het zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat even kort pruttelen.
  • Voeg nu de wijn toe aan de pan. Wanneer het begint te koken, voeg je de mosselen toe.
  • Zet de deksel op de pan, maar roer de mosselen na 2-3 minuten even om en voeg wat gesneden takjes peterselie toe. Roer ze dan nog eens om.
  • Wanneer alle mosselen open staan, zijn ze klaar om gegeten te worden.
    Schep alles over in een pan en giet de saus eroverheen.

Bekijk ook deze recepten

Cappuccino cheesecake in glas
Fish and chips taco’s
Eiwitrijke broodjes tonijnsalade
Witte chocolade cheesecake met mango gelei
Cookies