Iets wat ik al heel lang wil maken, is een pizza. Zelf het deeg kneden en dit vervolgens beleggen met m’n favoriete toppings. Ik heb er nog steeds geen een gemaakt en ik bestel thuis ook nóóit een pizza, dus ik ga het snel maar eens maken denk ik zo..
Toch wilde ik ook iets soortgelijks in m’n pauze kunnen maken en daar kwamen deze broodjes uit.
Het is eigenlijk een variant op een mini pizza, maar nu met Turks brood. En alle toppings vind ik heerlijk en ze passen zo goed bij elkaar.. dit was echt even genieten!
Duur: +- 15 minuten
2 broodjes
Ingrediënten
• 1 klein Turks brood
• 6 champignons
• 1 gele ui
• 1 teen knoflook
• 1 groot takje tijm
• 1,5 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel oregano
• Peper en zout
• 4 eetlepels bolognese tomatensaus (uit een pot)
• Handje cashewnoten
• 1 bosui
• Geitenkaas
• Paar plakjes prosciutto ham
Je zou de geitenkaas eventueel kunnen vervangen voor een andere kaas. Denk aan mozzarella of brie.
Bereiding
• Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.
• Snijd de champignons in plakken en voeg deze, samen met de paprikapoeder, oregano, tijm en peper en zout toe aan de pan. Bak alles even een paar minuten.
• Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd het Turkse broodje door de helft. Smeer deze in met de tomatensaus. Schep hier alles uit de pan op.
• Verdeel de cashewnoten over de broodjes en verkruimel de geitenkaas er rijkelijk over. Zet de broodjes voor 8 minuten in de oven.
• Als de broodjes uit de oven komen, verdeel je wat plakjes prosciutto ham en fijngesneden bosui erover.