Een scroppino vind ik, naast een Espresso Martini natuurlijk, één van de lekkerste cocktails. Deze staat helaas niet altijd op de kaart, maar bij Italiaanse restaurants gelukkig wel. Die bij Impero Romano is zó lekker!!
Het fijne aan deze cocktail, is dat ‘ie ook makkelijk te maken is en maar een paar ingrediënten heeft. Als ik voor een cocktail 4 flessen drank en nog 10 andere ingrediënten moet halen, haak ik af. Een cocktail wordt dan namelijk al snel héél duur.
Dit is de mango versie en die is echt niet normaal zo lekker. Eigenlijk heb je niet door dat er alcohol in zit en dat is natuurlijk best gevaarlijk. Je drinkt er zo 10 op en dat zonder enige moeite.
3 cocktails
Duur: 5 minuten
Mango scroppino
Ingrediënten
- 150 ml prosecco
- 100 gr mangostukjes
- 400 ml mango sorbetijs
- 45 ml wodka
- Handje ijsblokjes
Bereiding
- Maal de mangostukjes, ijsblokjes en het mango sorbetijs fijn in een blender of foodprocessor.
- Schenk de wodka en prosecco erbij en maal nu iets langer. Verdeel alles over de glazen.
- Zorg dat je de prosecco pas als laatste toevoegt. Anders bestaat er een kans dat de bovenkant van de blender of foodprocessor eraf springt vanwege de bubbels. 😉