Makreelsalade met groene asperges

21 mei 2022

Makreelsalade met groene asperges

Omdat de vakanties er (voor mij in ieder geval) aankomen, begin ik de zaterdag deze keer met een gezonde salade, in plaats van een vette hap.

Nu is het wel zo dat je bij het eten van deze salade het gevoel hebt alsof je een taartje eet hoor, dus dat is alvast een winwin situatie.

Iedereen weet over het algemeen wel dat vis gezond is. Een grote bak gefrituurde vis met 3 soorten saus niet. En een paar lekkere pistolets met salade waar meer dressing/mayonaise in zit dan vis ook niet.

Maar een lekker vet visje als zalm, haring, paling en makreel zijn wel super goed voor je en over die laatste hoor je de laatste tijd steeds meer goede berichten (vandaar dat ik af en toe een stukje makreel in m’n mond stop tijdens het werken in de viswinkel).

Het is natuurlijk wel zo dat je er niet teveel van moet eten, want het zijn wel hele vette vissen. Als jij iedere dag 2 makreelfilets + een hele avocado op gaat eten, moet je er niet raar van opkijken als je aan het eind van de maand 3 kilo bent aangekomen in plaats van afgevallen.

Eet het dus met mate, maar dat spreekt voor zich denk ik.

Steeds vaker maak ik recepten die echt binnen no time op tafel staan, maar dit bord wint het.

Het is dat het ei even moet koken, anders was je gerecht binnen 7 minuten klaar. Nu binnen 10, dat kan ook nog wel, toch?

1 salade

Bereiding

• Romaine sla

• Handje pecannoten

• 3 eetlepels walnootolie

• 1/2 gerookte makreelfilet

• 4 grote groene asperges

• 4 cherrytomaatjes

• 1 ei

• 1/2 rode ui

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd 2-3 cm van de achterkanr van de asperges af en snijd de asperges nu in drieën. Bak deze in een pan met olijfolie en wat peper en zout.

• Snijd de rode ui in ringen en voeg deze, net voordat de asperges klaar zijn, toe aan de pan en bak even kort mee.

• Kook het ei zo’n 8 minuten en snijd deze vervolgens in vieren.

• Beleg je bord met lekker veel sla en schenk daar alvast 1,5 eetlepel walnootolie over.

• Snijd de tomaatjes in plakjes en breek stukjes makreel af.

• Verdeel de asperges, makreelfilet, tomaatjes, rode ui, pecannoten en ei over de sla en schenk als laatste nog wat walnootolie erover.

• Strooi eventueeel nog wat peper en zout over de salade.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies