Hoofdgerechten Recepten Salade recepten Vis recepten

Luxe vissalade

Een luxe vissalade met gamba’s, coquilles en bacon. Love it!!

Voor m’n gevoel eet ik heel veel coquilles en heb ik er veel recepten mee, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Ik vind het wel méga lekker en ik kan het iedere dag eten.

In een viswinkel waar ik jaren geleden werkte, werden soms ‘s middags wat coquilles gebakken in een lekkere saus en die kregen wij dan even tussendoor in onze pauze. Een lekkerdere lunch bestaat niet op zo’n werkdag!

Het idee om bacon en coquilles te mixen, komt van een gerecht dat ik zo’n 2 jaar geleden voor vriendinnen maakte. Ik was een avondje de kok en maakte 5 gangen, waaronder coquilles en bacon op een bedje van guacamole en zeekraal.

In die periode dacht ik overigens dat mijn recepten geweldig waren en er fantastisch uitzagen, maar dat bleek niet het geval hahaha.

Ik maakte een simpele dressing voor deze salade en als je zelf een lekkere Aziatische dressing weet, kan die hier natuurlijk ook bij.

Het recept voor deze salade staat nu op www.food-places.nl of je klikt op de link op mijn profiel.

1 persoon

Duur: 15 minuten

Luxe vissalade

Ingrediënten

• 2 handjes veldsla (andere sla kan ook)

• 4 coquilles p.p.

• 4 gamba’s p.p.

• Handje pecannoten

• Peper en zout

• Handje zeekraal

• Handje taugé

• 4 plakken bacon

• 1 avocado

• 1 theelepel paprikapoeder

• 4 eetlepels sojasaus

• 3 eetlepels ketjap manis

• 2 eetlepels honing

Bereiding

• Verwarm wat olijfolie in twee pannen en bak de plakken bacon krokant om en om in 1 pan. Haal deze er vervolgens uit.

• Bak de taugé en zeekraal in de andere pan.

• Laat een klont boter smelten en bruin worden in de pan van de bacon. Bak de coquilles en gamba’s hier nu in met peper, zout en paprikapoeder. Bak deze kort om en om.

• Maak de dressing met de ketjap manis, sojasaus en honing.

• Snijd de avocado in reepjes.

• Beleg je bord met de sla en schep daarop de zeekraal en taugé. Verdeel de plakken bacon, avocado, coquilles en gamba’s erover.

• Garneer de salade met de dressing (dressing genoeg voor meerdere salades) en pecannoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies