Luxe viscocktail

12 november 2022

Luxe viscocktail

Yes! De kerstrecepten komen er weer aan, want ik hoorde in de wandelgangen dat mensen er ernstig opzoek naar zijn. U vraagt, foodplaces draait.

Ik heb hier een hele simpele, maar echt heerlijke, luxe viscocktail die iedereen lust. Een perfect voorgerecht lijkt mij. En trouwens, dit kan ook prima op de kersttafel, wanneer je met familie eet.

Ik at dit bordje als lunch en ik was daarna helemaal happy, want ik vond het echt een geslaagd voorgerecht.

Dit staat ook binnen 5 minuten op tafel, dus er komt geen stress bij kijken en je kunt zo weer aanschuiven bij de rest van je vrienden/familie. Vind ik wel zo prettig, want soms vergeet ik dat en sta ik voor een hapje een half uur achter het fornuis. Oeps..

2 luxe viscockails

Ingrediënten

• 1 avocado

• 1 eetlepel Griekse yoghurt (of andere)

• 1 theelepel citroensap

• Peper en zout

• 1 strookje paling

• +- 75 gr hollandse garnalen

• 3 radijsjes

• 100 gr zalmplakjes

• Cocktailsaus

• Mandarijn uit blik

• Peterselie

• Snufje paprikapoeder

• 3 cherrytomaatjes

Bereiding

• Snijd de plakjes zalm klein en de paling in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

• Prak de avocado met de yoghurt, citroensap en peper en zout in een kommetje. Zet een bakring (of doe het met je lepel) op je bord en maak in het midden een mooi rondje van de avocadospread.

• Leg de Hollandse garnalen, paling en een opgerold plakje zalm eromheen.

• Snijd de tomaat in partjes en de radijs in plakjes. Leg deze met de mandarijntjes om de vis.

• Strooi wat peper en paprikapoeder over de vis en avocado en garneer alles met wat cocktailsaus en fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies