Het is alweer bijna kerst en aangezien je, naast thuis eten koken, niet heel veel meer mag, ga ik wat meer feestelijke recepten met jullie delen.
Dit glas is wat mij betreft een heerlijk voorgerecht voor het kerstdiner. Je kunt het natuurlijk ook wat kleiner maken, mocht je een 6 gangen diner maken i.p.v. 3.
Het gerecht dat je hier ziet is een frisse garnalen cocktail, maar niet zomaar een. Hij is super goed gevuld met onder andere avocado, ei, komkommer, radijs, hollandse garnalen, rivierkreeftjes en gebakken gamba’s. En dat is nog niet alles. Klinkt al goed, toch?
2 glazen
Ingrediënten
• +- 35 gr hollandse garnalen
• +- 35 gr rivierkreeftjes
• 6 gamba’s
• Klein snufje paprikapoeder
• 4 theelepels cocktailsaus
• 2 kleine handjes ijsbergsla
• 6 kleine mandarijntjes uit blik
• 8 plakjes komkommer
• 6 radijsjes
• 4 takjes bieslook
• 2 eieren (1 zou ook kunnen, dan wordt hij iets minder vullend)
• 1 grote avocado
• 3 theelepels citroensap
• 3 theelepels creme fraiche
• Peper en zout
Bereiding
• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook je ei zo’n 9 minuten. Laat goed afkoelen.
• Snijd de komkommer en radijs in plakjes en dan in kleine blokjes.
• Doe de rijpe avocado, samen met de creme fraiche, citroensap en peper en zout in een kom. Prak dit goed, zodat er een glad mengsel ontstaat.
• Snijd het ei in plakjes en dan in tweeën. Voeg 3/4 van het ei, de komkommer en radijs toe aan de avocado en roer goed door.
• Verdeel wat fijngesneden ijsbergsla over de glazen en verdeel daar het avocado mengsel over.
• Snijd de gamba’s in drieën. Bak deze in een pan met olijfolie en wat peper en zout.
• Beleg het avocadomengsel met nog wat stukjes ei, komkommer en radijs en verdeel daarover de Hollandse garnalen, rivierkreeftjes en gamba stukjes.
• Schep wat cocktailsaus over de cocktailtjes.
• Garneer het met wat paprikapoeder, bieslook en 3 mandarijntjes.