Door de jaren heen heb ik al meerdere soorten tiramisu gemaakt. Espresso Martini, Baileys Oreo, Pornstar Martini, pistache en ga zo maar door…
Deze variant met Lotus had ik nog niet eerder gemaakt, maar oh wat is deze weer lekker…
Ik maakte deze variant voor het kerstdiner bij oma en opa. Iedereen was enthousiast en daar doe ik het voor.
1 schaal
Duur: 45 minuten
Lotus Tiramisu
Ingrediënten
- 350 gram lange vingers
- 500 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix (8gr)
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- +-15 Lotus koekjes + 8 voor de topping
- 3 eetlepels Lotus speculoos spread
- 1 grote mok zwarte koffie
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met de klopfix, kristalsuiker en vanille aroma.
- Voeg vervolgens de mascarpone en speculoos spread toe aan de kom.
- Zet een kop zwarte koffie.
- Haal de lange vingers door de koffie en beleg de bodem van een ovenschaal hiermee.
- Schep de helft van de room op de lange vingers.
- Maal de 15 Lotus koekjes fijn in een foodprocessor. Verdeel de helft over de room.
- Herhaal dit proces nog eens. (lange vingers, room, koekkruimels)
- Garneer de tiramisu met de overgebleven koekjes.