Lotus tiramisu

28 december 2024

Lotus tiramisu

Door de jaren heen heb ik al meerdere soorten tiramisu gemaakt. Espresso Martini, Baileys Oreo, Pornstar Martini, pistache en ga zo maar door…

Deze variant met Lotus had ik nog niet eerder gemaakt, maar oh wat is deze weer lekker…

Ik maakte deze variant voor het kerstdiner bij oma en opa. Iedereen was enthousiast en daar doe ik het voor.

1 schaal

Duur: 45 minuten

Lotus Tiramisu

Ingrediënten

  • 350 gram lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix (8gr)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • +-15 Lotus koekjes + 8 voor de topping
  • 3 eetlepels Lotus speculoos spread
  • 1 grote mok zwarte koffie

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met de klopfix, kristalsuiker en vanille aroma.
  • Voeg vervolgens de mascarpone en speculoos spread toe aan de kom.
  • Zet een kop zwarte koffie.
  • Haal de lange vingers door de koffie en beleg de bodem van een ovenschaal hiermee.
  • Schep de helft van de room op de lange vingers.
  • Maal de 15 Lotus koekjes fijn in een foodprocessor. Verdeel de helft over de room.
  • Herhaal dit proces nog eens. (lange vingers, room, koekkruimels)
  • Garneer de tiramisu met de overgebleven koekjes.

Bekijk ook deze recepten

Lotus tiramisu
WIN: Een Easy Fry & Grill Dual EY905D heteluchtfriteuse met dubbele lades
Blini brie brûlée
WIN: Een cadeaubon ter waarde van €100 bij Restobar West 72 in Hoorn
Cookies