Lente salade

31 maart 2023

Lente salade

Het lijkt nu écht lente te gaan worden en daar ben ik zooooo aan toe. Eindelijk weer een zonnetje, eindelijk weer een blauwe lucht en vooral eindelijk wer zonder wind-regen-hagel-sneeuw naar m’n werk fietsen. Ik kan het niet meer afwachten!!!

Bij de lente en zomer horen natuurlijk frisse salades. Zelf ben ik er gek op en daarom kun je er deze periode weer veel van mij verwachten. Het is zo makkelijk eten en wanneer je hem goed vult, zit je nog een hele tijd goed vol ook.

Mensen die trouwens zeggen “van een salade zit ik niet vol” zijn niet mijn type mensen. Je kunt er namelijk zoveel instoppen als je wilt en kom dan maar bij mij terug als je nog niet vol zit! 😉

Deze salade is gevuld met van alles en nog wat, maar vooral ingrediënten die ik lekker vind. Ook met artisjok, want dat wordt echt te weinig gegeten, maar is zo lekker!

Duur: 20 minuten

2 personen

1 grote schaal

Ingrediënten

• 1 zak romana sla

• 6 plakken prosciutto ham

• Handje pistache noten

• 2/3 courgette

• 2 briochebroodjes

• 3/4 blik artisjok

• 1 stracciatella burrata

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel oregano

• Honing (op gevoel)

Bereiding

• Snijd de courgette in plakjes en vervolgens weer door de helft. Bak deze in een pan met olijfolie en wat peper en zout.

• Snijd de briochebroodjes in blokjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met wat zout en besprenkel met wat olijfolie. Zet dit voor zo’n 8 minuten in de oven op 180 graden. Totdat de broodjes krokant zijn.

• Haal het blik artisjokharten open en snijd deze door de helft.

• Verdeel de sla over een grote kom en beleg deze met de artisjokharten, gebakken courgette, brioche croutons en plakken prosciutto ham.

• Haal de stracciatella burrata uit elkaar en verdeel deze over de salade.

• Snijd de pistachenootjes fijn en strooi deze, samen met wat paprikapoeder en oregano over de kom.

• Besprenkel de salade met wat honing.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies