Lemon meringue cheesecake

14 mei 2024

Lemon meringue cheesecake

Deze taart hoort denk in het rijtje van mijn favorieten!

Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe lang dat rijtje favorieten ondertussen is, maar deze staat hoog. Oh wat was dit lekker zeg!!

Normaal gesproken houd ik meer van cheesecakes met koek en chocola, maar ik moet zeggen dat ik lemon meringue steeds vaker kies als ik het ergens zie staan.

Het lijkt misschien moeilijk om deze te maken, maar dat is absoluut niet het geval.

Ik maakte de taart voor familie en vrienden en die vonden hem allemaal geweldig. Altijd leuk om te horen natuurlijk.

10-12 personen

Duur: +-6 uur

Lemon meringue cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 250 gram Lotus koekjes

• 80 gram boter

Voor de vulling:

• 500 gr roomkaas naturel Philadelphia

• 250 gr mascarpone

• 125 gr kristalsuiker

• Rasp van 1 citroen

• 3 eieren

• 2 theelepels vanille aroma

Topping:

• 320 gram Chivers lemon curd (of lemon curd zelf maken)

• 3 eiwitten

• 4 eetlepels kristalsuiker

Nodig:

Gasbrander/crème brûlée brander

Heb je geen crème brûlée brander? Je kan de taart dan héél kort in de oven zetten, maar binnen enkele seconden verbrandt het eiwit, dus let dan héél goed op.

Bereiding

• Laat de boter voor de bodem smelten en maal de koekjes fijn. Meng dit samen en schep in de taartvorm, belegd met bakpapier.

• Meng alle ingrediënten voor de vulling in een diepe kom. Voeg als laatste, één voor één de eieren toe. Verwarm de oven voor op 160 graden.

• Zet een schaal met water onder in de oven en zet de taart nu ook voor 1 uur in de oven. Als het uur voorbij is, laat je ‘m nog een uur in de oven staan (wel uit!).

• Klop de lemon curd een beetje los in een kom en schep deze over de afgekoelde cheesecake. Let op: je kan dit ook zelf maken!

• Klop nu 3 eiwitten helemaal stijf in een kom. Hoe check je of deze goed zijn? Als je de kom andersom houdt en de eiwitten vallen er niet uit, dan is het goed gelukt.

• Voeg nu de suiker toe en roer kort door elkaar. Schep de opgeklopte eiwitten nu op de taart. Maak de taart af door er voorzichtig met een crème brûlée brander overheen te gaan, zodat het eiwit een beetje bruin wordt.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies