Lasagne bolognese

14 juni 2023

Lasagne bolognese

Ik krijg zo vaak de vraag of ik een lekkere lasagne wil maken en omdat ik eigenlijk niet echt een lasagne mens ben, maak ik het niet zo vaak. Twee jaar geleden heb ik er eens een gemaakt (recept staat online) en die vond ik heerlijk.

Aangezien mijn bolognesesaus bij heel veel mensen in de smaak viel, dacht ik dat het een goed idee was om hier een lasagne van te maken. Er waren 0,0,0,0,0 hapjes meer over uit de schaal, dus ik denk dat het recept aardig gelukt is.

Voor de bolognesesaus heb je wel wat geduld nodig, maar als je een slowcooker hebt, is dat geen probleem.

4 personen

Duur: 25 min maken + 7-8 uur wachten

Lasagne bolognese

Ingrediënten

• 2 gele uien

• 2 teentjes knoflook

• 300 gr half om half gehakt

• 300 gr rundergehakt

• 3 wortels

• 3 stengels bleekselderij

• 1 rode paprika

• 6 champignons

• 3 takjes tijm

• 2 takjes rozemarijn

• 2 theelepels paprikapoeder

• 2 theelepels oregano

• 1 runderbouillonblokje

• 70 gr tomatenpuree

• 600 ml tomatenpassata

• 200 ml kookroom

• 1 laurierblad

• 150 ml rode wijn

• 100-150 gr pancetta

• 1 zakje AH mozzarella geraspt

• 1 zakje AH ovengratin geraspte kaas

• 1 pakje AH lasagne all uvo

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze samen in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de wortels en selderij in dunne reepjes, de champignons in plakjes, de paprika in stukjes en de pancetta fijn (als het blokjes pancetta zijn, voeg je ze gelijk toe). Voeg dit toe aan de pan. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak lekker mee.

• Schep de tomatenpuree in de pan, roer door elkaar en schenk de wijn erbij. Voeg de blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn, paprikapoeder, oregano en peper en zout toe aan de pan. Voeg als laatste de tomatenpassata toe en roer alles goed door elkaar.

• Verkruimel het bouillonblokje over het gehakt en voeg het laurierblad toe. Schenk als laatste de kookroom toe.

• Maak je dit in de pan? Laat dit dan zo lang mogelijk (hoe langer hoe beter. Denk aan 6-7 uur) pruttelen.

• Maak je dit in de slowcooker? Schep alles over in de slowcooker en zet deze voor zo’n 8 uur aan op low.

• Schep een deel van de bolognese op de bodem van een ovenschaal, verdeel daarover het zakje mozzarella kaas en leg daarop de lasagnevellen. Schep nu flink wat bolognese op de vellen en nu de vellen hierop. Eindig met de ovengratin geraspte kaas.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal voor ongeveer 45 minuten in de oven.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies