KRUIDNOTEN TIRAMISU 🍮
Sint is weer in het land en dat betekent dat er onbeperkt lekkers gegeten wordt. Niet alleen veel kruidnoten (die al vanaf september in de winkels liggen), maar ook marsepein en speculaas. Zó lekker…
Ik maakte een ander soort variant van de tiramisu en dat is er een met kruidnoten. Ik verspreek mij steeds door ze pepernoten te noemen, maar dat is iets anders. Wij in Volendam noemen dit “moppies”, vandaar de verwarring. 😉
Ik maakte de tiramisu een keer niet in een grote schaal, maar los op een bordje. Dit zag ik bij Sterkindekeuken en Laura’s bakery voorbijkomen en dat vond ik er zo leuk uitzien.
4-5 personen
Duur: 1 uur
Kruidnoten tiramisu
Ingrediënten
- +- 40 kruidnoten
- 1 sterke kop koffie
- 8-10 lange vingers
- 250 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 theelepel vanille aroma/extract
- 4 grote eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- Snuf cacaopoeder
- 1 eetlepel koffielikeur
- 1/2 reep melkchocolade
Bereiding
- Meng de mascarpone met de suiker en vanille aroma in een kom. Schenk hier de slagroom bij en voeg de klopfix toe. Klop alles nu stijf en schenk dan de koffielikeur erbij en voeg de koek- en speculaaskruiden toe. Roed goed door elkaar en schep alles in een spuitzak.
- Zet een sterke kop koffie en haal de lange vingers hier doorheen. Leg ee 4 of 5 naast elkaar op een bordje.
- Maak een laagje van room op de lange vingers en rasp een deel van de chocoladereep hierover.
- Haal nu de kruidnoten door de koffie en verdeel die over het laagje room met chocolade.
- Maak vervolgens opnieuw een laagje room en eindig met wat chocoladerasp, cacao en koek- en speculaaskruiden.