Een pastasalade is natuurlijk altijd goed en ik weet dat ik momenteel al heel veel recepten daarmee heb, maar het blijft lekker.
Iets met zongedroogde tomaten en gegrilde paprika is wat mij betreft altijd goed. Als je het los in een bakje aan mij geeft, zal ik er ook van genieten. Een zongedroogde tomaat maakt ook alles een beetje lekkerder.
Ik ben zelf enorme fan van geitenkaas en daar garneerde ik deze salade mee, maar mocht je dat niet lusten, kies dan voor bijvoorbeeld feta of wat brie. Het kan allemaal. Kaas is kaas en ik hou er heel erg veel.
2 personen
Duur: 20 minuten
Koude pastasalade met tomaat, gegrilde paprika en geitenkaas
Ingrediƫnten
- Fusili pasta (hoeveel je zelf lust. Ik gebruikte 250 gr)
- 295 gr (1 pot) gegrilde paprika
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Handje spinazie
- Handje rucola
- 6 cherrytomaatjes
- 1 bosui
- Handje cashewnoten
- Geitenkaas
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel vervolgens af met koud water.
- Snijd de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en gegrilde paprika fijn. Meng dit met de pasta en voeg daar 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten en 3 eetlepels olie van de gegrilde paprika aan toe.
- Strooi peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden over de pasta en voeg de rucola en spinazie toe. Meng dit samen met de fijngesneden bosui en cashewnoten heel goed met elkaar.
- Schep de pasta op je bord en garneer met flink wat geitenkaas.