Het is nu echt eindelijk zomer (heb ik vannacht gemerkt op zolder. ZO warm) en daarom is een koude pastasalade altijd goed. Dan sta je niet zo te zweten achter 3 pannen, heb je niet veel afwas en ben je zo klaar.
Deze pastasalade is gemaakt mer warmgerookte zalm. Ik vind dat zóó lekker. Ik heb jaren in een viswinkel gewerkt en daar rookten wij de zalmmoten zelf. Ik kon het niet afwachten totdat ze klaar waren, want dan kon ik een stukje proeven. Onder het mom van “even proeven wat wij verkopen” iedere week. 🤪
1-2 personen
Duur: 20 minuten
Koude pastasalade met warmgerookte zalm
Ingrediënten
• Pasta wokkels
• Handje rucola
• Handje spinazie
• 1 moot warmgerookte zalm
• 1 theelepel paprikapoeder
• Peper en zout
• 3 eetlepels doperwten
• 1/2 avocado
• 1 sjalot
• 1 bosui
• 5 cherrytomaatjes
• Dille takjes
Voor de dressing:
• 2 eetlepels griekse yoghurt
• 1 eetlepel mayonaise
• 1 theelepel citroensap
• 1 theelepel dijon mosterd
• Heel klein scheutje olijfolie
• Snuf knoflookpoeder of klein teentje knoflook
• Peper en zout
• 1 grote eetlepel parmezaanse kaaspoeder
Bereiding
• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta vervolgens met koud water helemaal af.
• Snijd de sjalot en bosui fijn.
• Meng de dressing (hoeft niet allemaal als het te veel is), de sjalot, rucola, doperwten, spinazie, paprikapoeder en wat peper en zout met de pasta. Roer alles heel goed door elkaar.
• Verwarm de zalmmoot kort in de magnetron en verdeel dan in stukken. Verdeel deze over de pasta.
• Snijd de tomaatjes en avocado in plakjes en verdeel deze samen met de bosui en wat takjes dille ook over de salade.